Informació general

El canvi de funcionament dels parquímetres de la zona blava ja està operatiu

Per Berta Ruiz

Parquímetre al carrer de Jacint Verdaguer

Des d’aquest passat dimarts, 2 de juliol, ja està operatiu el canvi de funcionament dels parquímetres de la zona blava. Recordem que l’Ajuntament de Cambrils va decidir rectificar el sistema que hi havia fins ara, per evitar els problemes de cobertura i les cues que es produïen els dos estius passats. Tal com ja va informar Revista Cambrils Diari Digital, a meitats de juny, l’Ajuntament va iniciar l’enviament –a domicili– d’una targeta per a totes les persones residents a Cambrils o empresaris que constessin al registre municipal de l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica. Una targeta adhesiva que cal enganxar a la part inferior dreta del parabrisa davanter del vehicle.

Canvi del sistema de funcionament

Aquesta modificació del sistema de funcionament no ha suposat cap despesa econòmica. Els parquímetres són els mateixos, però se’ls hi ha canviat el programari. Segons s’ha informat des del consistori, les persones residents que en facin ús hauran de prémer la tecla groga del parquímetre una vegada; els empresaris residents hauran de prémer la tecla groga dues vegades i, per a anul·lar una denúncia, caldrà prémer la tecla groga tres vegades. Totes aquestes indicacions van sortint a la pantalla del parquímetre. Per altra banda, els usuaris no residents, no caldrà que premin cap tecla, sinó que només hauran d'introduir les monedes. Per tant, ja no caldrà introduir la matrícula del vehicle en cap cas i s'evitaran els problemes tècnics de cobertura.

Aquest passat cap de setmana ja es va posar en marxa el canvi de sistema –a mode de prova–, i no es va multar a cap usuari resident que encara no duia enganxada la targeta al vidre del vehicle i que havia seleccionat la tarifa de resident, segons ha informat el consistori. A partir d’ara sí es multaran els vehicles que seleccionin la tarifa de resident i no tinguin enganxada la targeta.
Quant a tarifes, per als residents/empresaris els preus són els següents: 0,08 euros (15 minuts), 0,15 euros (30 minuts), 0,30 euros (1 hora) i 0,60 euros (2 hores-màxim). Per als usuaris no residents, els preus són: 0,27 euros (15 minuts), 0,55 euros (30 minuts), 1,10 euros (1 hora) i 2,20 euros (2 hores-màxim).

Parquímetres de la zona carabassa, pendents d'instal·lació

Per altra banda, cal destacar que encara està pendent la instal·lació d'alguns parquímetres de la zona carabassa. Per exemple, és el cas del parquímetre, de l’aparcament del Xalet del Bau i de l'avinguda de la Diputació. Sobre aquesta qüestió, l’Ajuntament ha informat que encara estan pendents d’instal·lació. Està previst que la setmana vinent o l'altra ja estiguin col·locats, segons ha informat l'Ajuntament.

Comenta aquest article