Informació general

Les barques de l'arrossegament reprenen l'activitat pesquera després de dos mesos d'aturada biològica

Per Berta Ruiz

Entrada de peix a la llotja de la Confraria de Pescadors, aquest passat dilluns a la tarda

El passat dilluns, 1 de juliol, les barques cambrilenques de l’arrossegament van tornar a l’activitat pesquera després de dos mesos d’aturada biològica, feta durant maig i juny. Tot i que a l'inici de la represa és complicat fer valoracions d’aquesta represa, el secretari de la Confraria de Pescador –Xavier Domènech– ha comentat a Revista Cambrils Diari Digital que aquesta tornada a l’activitat ha estat “una mica més fluixa que d’altres anys”, no tant pel que fa a quantitats de peix capturat, sinó pel menor valor econòmic del peix agafat. Un altre dels fets destacats, segons Domènech, ha estat la gran quantitat de meduses que s’han agafat. “Hi ha moltes meduses i això és un gran inconvenient a l’hora de fer el triatge del peix”, ha dit el secretari de la Confraria.

La flota que va reprendre l’activitat pesquera està formada per 16 barques del total de 18 que hi ha. Una altra està avariada i l’altra –la dels germans Rebull– està a la campanya de la tonyina. En aquesta època de l’any, una de les espècies més capturades és el lluç, del que se n’agafen més quilos i va a un preu més alt, segons Domènech.

Cal destacar que l’aturada, que es fa durant els mesos de maig i juny, ajuda a la regeneració de les espècies del fons marí i els pescadors també els aprofiten per posar a punt les seves barques. Enguany, seguint amb la línia dels darrers anys, aquesta aturada biològica es fa de manera "partida" a la província de Tarragona. Els ports situats més al nord de la demarcació s’aturen els mesos de maig i juny, mentre que, des de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar conjuntament amb la província de Castelló s'aturen durant els mesos de juliol i agost. Després de l’aturada, segons Domènech, hi ha una major quantitat de peix i, “el pescador de Cambrils és defensor de fer-ho així. A més, partint-ho d’aquesta manera no es deixa desabastit el mercat i així suposa uns millors preus”.

Comenta aquest article