Informació general

Es posen en marxa dos nous punts TIC per fomentar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació

Per Redacció

L’Ajuntament de Cambrils ha obert dos nous punts TIC al centre Les Basses i l’Ateneu Juvenil per a fomentar el coneixement i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquests dos nous centres municipals –acreditats per la Generalitat– se sumen a la Biblioteca Municipal. Durant un mes, una dinamitzadora oferirà assessorament, acompanyament i resolució de dubtes als usuaris i programarà sessions divulgatives monogràfiques d’alfabetització digital amb l’objectiu reduir l’esquerda de competències en aquesta matèria.

Els horaris del servei seran de dimarts a dijous de les 9.30 hores a les 14:30 hores. Les tasques de suport i sensibilització es faran els dimarts a la Biblioteca, els dimecres a l’Ateneu i els dijous a Les Basses. El programa contemplarà sessions de coneixement del PC, ofimàtica, navegació per internet i ús de les xarxes socials.

Acreditació ACTIC (Acreditació TIC)

Els punts TIC són el primer pas per aconseguir convertir-se en centre col·laborador de l’ACTIC. El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament ja ha sol·licitat a la Generalitat poder realitzar a l’Ateneu Juvenil aquestes proves d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació. Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

Cursos adaptats a l’ACTIC a l’Escola d’Adults

A més de ser centre col·laborador de l’ACTIC, el Departament d’Ensenyament ha previst pel proper curs 2013-2014 diversos programes formatius sobre les tecnologies de la informació d’acord amb els criteris i estàndards establerts per l’ACTIC.

Comenta aquest article