Societat

Nova demostració de la pesca tradicional en la VIII Festa de L'Ormeig

Per Lluís Rovira i Barenys

La festa de l'Ormeig va celebrar-se a la platja del Regueral, el passat divendres a la tarda

El temporal de llebeig es va convertir en el protagonista de la festa de l'Ormeig, celebrada a la platja del Regueral el passat divendres a la tarda i organitzada per l'Arjau. El vent de llebeig i la mala mar que va provocar van fer que les barques de vela llatina no sortissin a transportar el cap de l'artet ni fessin la demostració de navegació tradicional que estava prevista. El cap de l'artet va ser transportat amb l'ajut de dues embarcacions de vogadors tot i que l'embarcació de vela llatina Nansa va sortir a navegar una mica, sense desplegar el seu velam.
La tirada de l'artet, com ja és habitual, es va convertir en l'acte central i més participatiu de la Festa de l'Ormeig. Els peixos agafats amb aquesta art de pesca tradicional són els que van servir per la demostració de la subhasta a l'antiga, que van protagonitzar els membres del grup de teatre la Teca que a part de representar la subhasta es van encarregar d'explicar el seu funcionament.
La festa de l'Ormeig també va comptar amb una demostració de remendar les sàrcies i d'exposició de material relacionat amb la pesca tradicional. Per acabar la festa, la Confraria de Pescadors va elaborar fideus rossos que juntament amb beguda, es van servir al preu de tres euros. El fi de festa el van posar els membres de l'associació Cor de Carxofa amb una demostració de cant improvisat dels Països Catalans.

Comenta aquest article