Informació general

Una barca d'arrossegament captura un os de balena d'uns tres metres de llargada

Per Lluís Rovira i Barenys



L'os de balena va ser capturat el passat divendres i es va dipositar al moll de pesca
Una de les barques d'arrossegament de la flota cambrilenca va fer, el passat divendres, una captura poc habitual. Entre les seves xarxes, a part de peixos, hi havia un os de balena d'uns tres metres de llargada. L'os va ser descarregat al moll de pesca, on s'hi ha estat durant aquest darrer cap de setmana.

Al mar Mediterrani s'hi comptabilitzen fins a tres espècies de balenes. La més comuna d'aquestes espècies és el rorqual comú que és el segon cetaci de mida més gran del planeta, deprés de la balena blava. Els exemplars d'aquesta espècie poden fer uns 22 metres de llargada i pesar unes 40 tones. L'os capturat aquest passat divendres correspondria a una costella d'un rorqual comú i donaria una idea aproximada de les seves grans dimensions.

Les barques de pesca que treballen més lluny de la costa n'arriben a veure de tant en tant. Amb la pràctica de la pesca de l'arrossegament alguna vegada s'ha arribat a agafar alguna vèrtebra de balena. El que no és tan habitual és agafar un os tan gran com aquest.

Comenta aquest article