Societat

El Seguici Festiu posa la nota de color a la festa Major de Sant Pere

Per Lluís Rovira i Barenys

Torre a càrrec del ball de Valencians, al mig de la plaça de l'església de Sant Pere

El seguici festiu i la Missa Major van ser els actes festius que van centrar el matí del dia de Sant Pere a Cambrils. El seguici es va posar en marxa des de la plaça de mossèn Batalla i va recórrer un tram del port i del carrer del Consolat de mar fins arribar a la plaça de l'Església de Sant Pere. Obrien el seguici el Ball de Diables els Cagarrieres a qui seguien els Cop de Cap; la colla gegantera Tota l'Endenga amb tots els elements festius - l'Ermengol, la Magdalena, el Pere, la Camí, el marquès de los Vélez, el cabo Quiñones, els nanos i els grallers i timbalers. A continuació hi anava el ball de Valencians, el ball de Bastons, les pubilles i hereus amb les autoritats i tancava el seguici el grup de vent Crescendo de l'Escola Municipal de Música de Cambrils.
Després de la Missa Major, concelebrada per mossèn Josep M Font juntament amb els mossens cambrilencs Joaquim Fortuny, Xavier Morell i Albert Fortuny, els elements festius participants a la Festa Major van fer una actuació a la plaça de l'Església.
A la tarda, a la plaça del Pòsit, es van fer jocs de cucanyes tradicionals, dinamitzats per la companyia Diverta, en els que hi van participar molts xiquets i xiquetes.
La nit abans, el pàrquing del parc del Pescador va ser el marc que va acollir la revetlla de Sant Pere, amb les orquestres Tangara i La Banda Puig. Cal lamentar, un any més, una baralla puntual en el marc d'aquesta revetlla de Sant Pere.

Comenta aquest article