Informació general

Robert Benaiges (PSC): "El plantejament de l'ERO ha estat un fracàs absolut i una situació mai vista en la història de l'Ajuntament"

Per Berta Ruiz

Dani Pallejà i Robert Benaiges, ahir, en la roda de premsa del PSC

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Cambrils –amb els regidors Robert Benaiges i Dani Pallejà– va convocar una roda de premsa, ahir al matí, per repassar l’actualitat municipal, valorar la darrera sessió plenària, així com el final de les negociacions de l’ERO i la retirada de la convocatòria de ple extraordinari que havien demanat el PSC i el NMC per al seu debat i que s’havia d’haver celebrat ahir dijous. Sobre aquest fet, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va comentar que, “no té sentit debatre sobre l’ERO una vegada s’ha pres un acord per part d’ambdues parts. Només hauria servit per donar el nostre parer”. En aquest sentit, Benaiges va assegurar que els partits de l’oposició han quedat exclosos, totalment, del període de negociacions. “No hem tingut ni una sola reunió amb el govern i crec que el govern tampoc n’ha tingut ni una sola entre ells. El govern ha seguit la seva idea inicial de mandat de reduir el capítol 1 i des d’aleshores s’ha acomiadat molta gent de manera innecessària. Hi havia alternatives. Que ens preguntin com fer-ho o que ho preguntin a d’altres ajuntaments que estan en una situació similar”, va explicar Benaiges.

"Fracàs absolut"

Sobre el plantejament de l’ERO, el regidor socialista va titllar-lo de “fracàs absolut” i de “situació mai vista en la història de l’Ajuntament de Cambrils”, quant a les protestes i les manifestacions ciutadanes en contra: “això ha estat un abans i un després!”. “Ha estat una situació única i extraordinària que, finalment, s’ha resol gràcies a una proposta dels propis treballadors. Que algú reflexioni sobre el paper que ha jugat el govern, algú ha d’assomir responsabilitats. Ha estat un procés molt dolorós i una imatge nefasta per a la ciutat”, va afirmar Benaiges. Quant al resultat de l’ERO, els regidors socialistes van comentar que l’accepten, però que segueix sent un ERO en el que s’acomiada a 8 persones i, de manera indirecta repercuteix a 8 persones més que no tenien res a veure.

"Un govern nefast que gestiona malament"

Per altra banda, quant a les quatre mocions presentades pel PSC en el passat plenari, el grup socialista va comentar que, “és una demostració més, com ja ha ocorregut en d’altres ocasions, que és el PSC el partit que lidera la política municipal, ja que l’equip de govern no té cap projecte ni cap línia d’actuació clara més que mirar cap endarrere”, va explicar el portaveu del PSC, Robert Benaiges. De fet, segons el PSC, la disparitat de vot de les diferents mocions va evidenciar, novament, la divisió que existeix entre els tres socis de govern: CiU, PP i la PLIC. “Aquest govern té cohesió única i exclusivament per mantenir-se al govern i per a fer una política basada en les retallades i en la reducció del benestar del ciutadà. Com estava Cambrils fa 2 anys i com està ara..?. La realitat és que fa 2 anys hi havia menys impostos i més serveis, més equipaments, més benestar i més gent treballant a l’Ajuntament. Això s’ha capgirat molt negativament per un govern nefast i que gestiona malament”, va manifestar Benaiges.

"Manca d’iniciativa i contradicció constant de les tres forces polítiques"

Sobre el vot divers de les mocions, segons el PSC, “CiU i Plic s’han abstingut en diverses de les mocions, el PP hi ha votat en contra mentre que altres mocions han comptat amb el vot favorable del PP quan CiU i PLIC s’hi han oposat o s’han abstingut”, fet que evidencia, “la manca d’iniciativa i la contradicció constant de les tres forces polítiques que formen el govern de Mercè Dalmau quan ja ha passat l’equador del mandat”. El PSC  recorda que el PP s’ha oposat a la moció de reconeixement de l’habitatge com a dret social quan CiU i PLIC han votat a favor; en canvi el PP ha votat a favor del reconeixement del deute de la Generalitat amb els municipis i PLIC i CiU s’han abstingut; el vot contrari del PP a la reforma de la LOMCE amb l’abstenció de CiU i la PLIC.
Per altra banda, els regidors socialistes van mostrar-se satisfets de l’aprovació de la moció presentada per la Taula de Suport a l’Educació –vots favorables de PSC, PLIC i l’NMC– i les abstencions de CiU i el PP.

Finalment, per enèsima vegada, el grup socialista va insistir en que es reclami a la Generalitat els diners que es deu a l’Ajuntament de Cambrils i que el govern català compleixi amb els compromisos econòmics que té amb el municipi.

Comenta aquest article