Informació general

El PSC afirma que “la gestió de l’ERO és un nou i estrepitós fracàs del govern de Mercè Dalmau"

Per Redacció

Imatge dels regidors socialistes en la sessió plenària del passat mes de maig

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Cambrils ha emès un comunicat on titlla la gestió de l’ERO de Cambrils "com un nou i estrepitós fracàs del govern de Mercè Dalmau” i la constatació que hi ha una altra manera de fer les coses. En primer lloc, els socialistes han volgut mostrar tot el seu suport als treballadors públics que estaven amenaçats amb l’acomiadament i que finalment podran continuar ocupant el seu lloc de treball. Per altra banda, lamenten els treballadors que han estat afectats directament per l’ERO i l’acomiadament de quatre interins més, una xifra que finalment se suma als més de 100 treballadors municipals que han estat acomiadats durant aquest mandat i la conseqüent retallada de serveis que han partit els ciutadans, segons el PSC. "Ningú es pot penjar medalles com es desprèn de les paraules de Mercè Dalmau, la gran absent en totes les negociacions, i que ara ha volgut sortir a la foto com la dona de consens", explica el grup municipal socialista a Cambrils que recorda que hi ha d'altres municipis a les comarques de Tarragona –molts d’ells governats per CiU– que tenen ràtios d'endeutament superiors al de Cambrils i que en cap cas s'han plantejat un ERO amb els seus treballadors.

“Els treballadors municipals han estat prop de mig any amb un patiment innecessari”

Des del PSC es recorda que només la pressió dels treballadors i la pressió de la ciutadania han aconseguit la rectificació pública del govern de Cambrils que, inicialment, va afirmar que aquest ERO afectaria a 45 treballadors. “Els treballadors municipals han estat prop de mig any amb un patiment innecessari”.

Robert Benaiges, portaveu del PSC, ha demanat que Mercè Dalmau faciliti la informació sobre el cost que ha tingut la contractació de les empreses externes que estan assessorant a l’Ajuntament en temes laborals. En aquest sentit el PSC posa en dubte la necessitat d’aquesta contractació si finalment la feina de mesos i mesos d’aquestes consultores ha estat superada amb les propostes dels treballadors de l’Ajuntament. Unes propostes que, en alguns casos coincidien amb la postura del PSC però que mai van estar acceptades pel govern de Mercè Dalmau. De la mateixa manera, el PSC reclama la dimissió del regidor d’Hisenda i Personal. "Ramon Llobet està totalment amortitzat perquè la realitat l’ha desbordat i per això exigim que plegui o dimiteixi", assegura el PSC. En cas contrari, el PSC presentarà una moció de reprovació en els propers mesos.

Imatge negativa per a Cambrils

El PSC lamenta el perjudici que la imatge de Cambrils ha patit en els últims mesos com a conseqüència de l’actitud de l’equip de govern en la gestió d’aquest ERO. “Hem ocupat pàgines i pàgines de diaris i una gran quantitat d’espais en informatius de ràdio i televisió per qüestions negatives que no beneficien en res la imatge exterior del nostre municipi”, expliquen des del PSC i afegeixen que “mai un govern municipal de Cambrils havia tingut un protagonisme tan nefast sobre la imatge de la ciutat. Exceptuant, potser, el cas del desnonament forçat d’un grup d’avis ara fa més de 10 anys del Casal Baix Camp, curiosament amb la mateixa fórmula de govern i algunes cares repetides als tres partits que l’integren”.

L’altre ERO

La presentació de l’acord fet públic per Mercè Dalmau i que ara està pendent d’aprovació pels treballadors amaga que hi ha un altre ERO en marxa, el de la ràdio i la televisió de Cambrils, que està pendent de resolució judicial, perquè el govern es va negar a negociar en cap moment i que hi ha més de 10 denúncies de treballadors acomiadats, també pendents de resolució.

Comenta aquest article