Informació general

L'ERO de l'Ajuntament es resol, finalment, amb 8 treballadors acomiadats

Per Berta Ruiz

Un moment de la compareixença de l'equip de govern, aquesta tarda. D'esquerra a dreta: Xavier Martí, Mercè Dalmau, Carme Cros i Ramon Llobet

Després de la darrera reunió maratoniana de les negociacions per l’ERO, que va finalitzar ahir a la mitjanit, l’equip de govern ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa per explicar el resultat final d’aquestes converses. L’alcaldessa –Mercè Dalmau–, acompanyada de la primera tinent d’alcalde –Carme Cros–, el segon tinent d’alcalde –Xavier Martí– i el regidor d’Hisenda i Personal –Ramon Llobet– han explicat el preacord establert amb els representants dels treballadors. Així doncs, s’ha acordat reduir el nombre de treballadors afectats per l’ERO de 33 a 8. Aquestes 8 persones han entrat a l’ERO ateses les condicions que se’ls hi han ofert. Tindran una indemnització de 40 dies per any treballat. Per altra banda, 13 persones mantindran el seu lloc de treball a l’Ajuntament i 12 persones més seran recol·locades “voluntàriament” a tres empreses públiques: 4 aniran a l’Aparcam, 4 a Secomsa Cambrils i 4 a l’IMEC (Institut Municipal de l’Esport de Cambrils). Segons va apuntar Dalmau, les quatre recol·locacions a l’IMEC han estat a proposta dels sindicats i en conseqüència s’acomiadaran els 4 interins que hi treballaven. Segons ha volgut deixar clar el govern aquestes recol·locacions no és "un canvi de cromos", sinó que les empreses públiques tenen la seva pròpia autonomia econòmica.

D’altra banda, aquest preacord també contempla, entre d’altres qüestions, que es mantindran els drets en les recol·locacions i se suspendrà el fons socials durant els anys 2014 i 2015 –que tenia un cost de 99.000 euros anuals–, a canvi de 2 dies més de permís retribuït per als treballadors. Cal destacar que, el proper dimarts, els treballadors laborals de l’Ajuntament votaran en assemblea aquest preacord amb el govern municipal.

Mercè Dalmau: "Aquest govern s'ha mostrat dialogant, actiu, cooperatiu i obert a trobar solucions"


En la seva compareixença, l’alcaldessa ha afirmat que, “des del 20 de maig fins ahir a la nit, aquest govern s’ha mostrat dialogant, actiu, cooperatiu i obert a trobar solucions, sobretot per a conservar el màxim de llocs de treball possible. Tot i les manifestacions, queixes i actes, aquest govern ha mantingut la mà estesa i no hem volgut fer cap debat paral·lel i públic sobre propostes i contrapropostes. Com a equip de govern creiem que aquest acord és molt satisfactori perquè es preserven 25 llocs de treball i també es conserven els serveis socials per a la població. Aquest és un acord compartit i assolit per part d’ambdues parts”. Segons Dalmau, després de les negociacions s'han assolit els objectius d'estalvi i per altra banda, s'han pogut mantenir 25 llocs de treball.

Comenta aquest article