Informació general

L'ANC local fa una crida a la participació col·lectiva dels cambrilencs a la cadena humana del proper 11 de setembre

Per Redacció

Ruta marcada que seguirà la cadena humana impulsada per l'ANC i Òmnium Cultural

La Via Catalana cap a la Independència, la gran cadena humana que s'està organitzant per al proper 11 de setembre, no passarà per Cambrils. Aquest passat dimecres, els representants de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van fer públic el traçat previst per a fer la cadena, que anirà des de El Pertús fins a Alcanar, en un recorregut de 400 quilòmetres que passarà per 86 municipis. En el tram més proper a Cambrils, la Via Catalana anirà des de Tarragona fins a Reus i d'aquí fins a Riudoms, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant.
Des d'aquest passat dimecres ja és possible apuntar-se, de manera individual i a través d'internet, a un tram del recorregut. Ara bé, l'ANC local fa una crida als cambrilencs a apuntar-se col·lectivament i ocupar un tram d'aquest recorregut. Segons ha explicat Joan Ball-llosera, coordinador local de l'ANC, a Revista Cambrils Diari Digital, "ens volem posar en contacte amb les entitats cambrilenques per a poder incorporar-nos col·lectivament a un tram de la cadena. Si cal s'organitzaran autobusos per a arribar-hi. L'important d'aquesta cadena humana és que tingui continuïtat en tot el territori. Es calcula un metre per persona amb la qual cosa es necessiten 400.000 persones per completar la cadena humana". Qui es vulgui començar a apuntar ho pot fer a cambrils@assemblea.cat. Aquest proper diumenge, abans de l'arribada de la Flama del Canigó, la paradeta de l'ANC que hi haurà al port també recollirà inscripcions.

L'11 de setembre a les 17,14 h.

L'ANC va explica per què s'ha triat aquest recorregut, que passa sobretot per comarques litorals, deixant de banda comarques interiors, pirinenques i de ponent, i tampoc allargant la cadena humana cap a Catalunya Nord i al País Valencià. Segons es va dir en l'acte de presentació, "és la columna vertebral dels Països Catalans. Les vies emprades són de fàcil accés per a la majoria de la població i presenta un recorregut bàsicament pla i lineal, assequible per a les persones amb mobilitat reduïda".
La cadena humana s'haurà de fer efectiva l'11 de setembre a les 17,14 hores i es preveu que durant una hora es mantingui activa. La mobilitat del país quedarà aturada en els trams afectats. Els Mossos d'Esquadra ja treballen en un dispositiu que s'ha fraccionat en sis sectors repartits al llarg de tot el recorregut.
Es preveu que les imatges de la cadena humana es prenguin des d'avionetes i, també, amb cotxes equipats amb càmeres com les que utilitza Google Street View, de manera que cada persona que hi participi es podrà veure en imatges, posteriorment.
La Via Catalana per la Independència té un referent en la
Via Bàltica, que es va fer l'agost del 1989. En aquella cadena humana, dos milions de ciutadans d'Estònia, Letònia i Lituània van cobrir, enllaçats de les mans, els 560 quilòmetres que separen Tallin de Vilnius.

Comenta aquest article