Informació general

Entra en vigor el certificat d'eficiència energètica per a qualsevol activitat de compravenda o arrendament d'un habitatge o local

Per Redacció

L'etiqueta classifica l'habitatge o local en funció de la seva eficiència energètica (la lletra A seria la major eficiència energètica i la G, la menor eficiència energètica)

Aquest mes de juny ha entrat en vigor el certificat d’eficiència energètica per a qualsevol activitat de compravenda o arrendament d’un habitatge o local, segons ha informat el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona. Es tracta d’un document –una etiqueta energètica– que classifica un habitatge o local en funció de la seva despesa en electricitat o gas per a un ús normal. La lletra G correspon a un habitatge amb una despesa molt elevada i la lletra A correspon a un habitatge més eficient.

Per a disposar de l'etiqueta o certificat cal buscar un tècnic que realitzi la inspecció tècnica de l’edifici, a base d'un estudi acurat de l'habitatge i les instal·lacions. Des del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona s'informarà sobre els tècnics especialistes en l’edificació i certificadors autoritzats més propers, trucant al 977 21 27 99 o consultant per correu a certificacio@apatgn.org. Cal destacar que, no disposar del certificat constituirà una infracció en matèria de defensa dels consumidors i usuaris d'acord amb la Llei General de Defensa dels Consumidors i Usuaris.

Ajuts de l'administració

Des de l’administració s’assegura que hi haurà ajuts econòmics. Per accedir-hi, això sí, s’haurà de disposar de l’informe de la inspecció tècnica, un projecte o memòria tècnica de les obres i de l’acord majoritari de la Comunitat de Propietaris. Les obres que se subvencionaran són aquelles dirigides a corregir les deficiències detectades com a greus a l’informe de la inspecció tècnica de l’edifici, i afectin a la cimentació, l’estructura o les instal·lacions. També les obres de conservació en cobertes, façanes, mitgeres, si es realitzen conjuntament amb obres de millora de l’eficiència energètica de l’edifici. Igualment rebran l’ajut de l’administració aquelles actuacions de millora de l’eficiència de façanes, cobertes o substitució de finestres, les que permetin millorar l'eficiència energètica de les instal·lacions, les d’aïllament acústics de l’edifici i totes aquelles que hagin comportat millores en accessibilitat com ara la instal·lació d'ascensors, salva escales, rampes o altres dispositius d'accessibilitat. Per ampliar la informació sobre els imports i les condicions cal consultar amb un aparellador o arquitecte tècnic.

Comenta aquest article