Informació general

L’ONG Enginyeria Sense Fronteres inicia un cicle de xerrades sobre els projectes de cooperació finançats per l’Ajuntament

Per Redacció

Albert Pérez, voluntari de l'ONG Enginyeria Sense Fronteres, durant la xerrada que va oferir ahir al matí a l'Ajuntament

L'ONG Enginyeria sense Fronteres va oferir una xerrada-col·loqui, ahir al matí, per encetar el cicle d’exposicions públiques dels projectes de cooperació al desenvolupament finançats per l’Ajuntament de Cambrils. El col·loqui, obert als membres del Consell Cambrils Ciutat Solidària i a qualsevol persona interessada, va anar a càrrec d’Albert Pérez, voluntari d’Enginyeria sense Fronteres i responsable de projectes d'enfortiment de la governança ambiental a la província d'Orellana a l'Equador.

L’objectiu d’aquestes xerrades, segons fonts municipals, és donar transparència, visibilitat i donar comptes dels projectes que l’Ajuntament de Cambrils ha finançat en les diferents convocatòries de subvencions de cooperació al desenvolupament. En aquest cas, l’ONG Enginyeria sense Fronteres va iniciar la seva seva vinculació amb els projectes de cooperació locals l'any 2009 i, durant aquests cinc anys ha participat activament en el consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària.

En les seves últimes convocatòries, l’Ajuntament ha finançat el seu projecte de promoció i defensa dels drets ambientals a la província d’Orellana a l’Equador. L'objectiu principal és contribuir a minimitzar la vulnerabilitat ambiental de les comunitats afectades pels impactes socials i ambientals de l'activitat extractiva petrolera, així com avançar en la implantació de projectes d'electrificació amb energies renovables. A més, cada any, Enginyeria sense Fronteres ha realitzat campanyes de sensibilització a Cambrils amb l’organització de les jornades “Crisi energètica, drets humans a les fosques” i “Indústries extractives: desafiant els límits naturals del Planeta Terra”, i el curs d’estiu “Desenvolupament i conflictes ambientals a l’Amazònia”.

Comenta aquest article