Societat

Gran mobilització ciutadana en l'acte solidari d'ajuda a Ana Navarro, al parc del Nou Cambrils

Per Berta Ruiz

El parc del Nou Cambrils va acollir, el passat dissabte, l'acte solidari d'ajuda a la cambrilenca Ana Navarro

El passat dissabte, el parc del Nou Cambrils va acollir un esdeveniment solidari d’ajuda a la cambrilenca Ana Navarro, malalta de fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i sensibilitat química múltiple. Cal destacar que aquesta malaltia li impedeix estar en contacte amb qualsevol producte químic i ha d’alimentar-se amb menjar ecològic. Durant tot el dia es van organitzar actes de tot tipus, impulsats pels veïns, amics i familiars de l’Ana amb l’objectiu de recaptar diners i viatjar fins a Brusel·les, on hi ha una de les millors clíniques especialitzades en síndrome de fatiga crònica.

Actuacions de música, ball i esport

L’esdeveniment va començar al migdia i va allargar-se fins gairebé la mitjanit. Es va comptar amb les actuacions de la companyia de ball flamenc d’Ivan Sánchez; la rumba fusió de Bali Cejas; el Coro Rociero Virgen del Camino; una classe de zumba amb Recchia Danza Reus; una exhibició de taekwondo; una actuació a càrrec dels Cop de Cap de Cambrils, música hard rock amb el grup Onedollar i l’actuació de Dj Piston. A banda, al migdia es van cuinar cinc paelles i cinc paelles més de fideus rossos i es van servir prop d’un miler de racions, desbordant totes les previsions de l’organització. Durant tot el dia també hi va haver servei de bar, rifes, venda de dolços, venda de diferents objectes fets a mà i pintura de cara per a la canalla. Per organitzar-ho tot es va comptar amb la col·laboració de l'Associació de veïns del barri de Nou Cambrils i d'altres entitats i empreses locals.

Viatge a una clínica especialitzada de Brusel·les

Tot i que encara no tenen la xifra exacta de diners recollits, Alberto Navarro –germà d’Ana Navarro– valorava molt positivament a Revista Cambrils Diari Digital l’excel·lent acollida que va tenir l’acte solidari. “Estem molt contents de com va anar tot. Va venir molta gent molt solidària. La veritat és que ens van desbordar, perquè no esperàvem que vingués tanta gent. La jornada va anar molt bé i l’acollida que ens ha donat Cambrils ha estat espectacular”. Sobre les malalties que pateix la seva germana, de 36 anys, Alberto Navarro ha explicat que fa uns tres mesos li van diagnosticar fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i sensibilitat química múltiple, després de passar per molts metges i escoltar diferents diagnòstics erronis. Van contactar amb un altre malalt de fatiga crònica que els va informar de l’existència d’un especialista a Brusel·les –un dels millors del món–, i de la seva millora de qualitat de vida en un 60 o 70% d’ençà que havia començat el tractament. Tot plegat té uns costos força elevats, tal com ha comentat Navarro, i van pensar en la idea d’organitzar un acte solidari per ajudar a costejar les despeses. De fet, els propers 30 de juny, 1, 2 i 3 de juliol, viatjaran fins a Brusel·les, on Ana Navarro serà visitada i se li realitzaran totes les proves necessàries.

Comenta aquest article