Informació general

Els representants dels treballadors i del govern municipal acosten posicions sobre l'ERO

Per Lluís Rovira i Barenys

,
Quadre de propostes d'estalvi presentat pels treballadors al govern municipal

La cinquena reunió sobre l'ERO, celebrada ahir a mig matí entre els representants dels treballadors i del govern municipal, va tenir un significatiu avanç. Segons els representants dels treballadors, en la reunió d'ahir, el govern va donar resposta a cadascun dels punts d'estalvi proposats en l'anterior reunió per part dels treballadors, "hi ha punts en els que hi estan d'acord i n'hi ha d'altres que no els volen acceptar". Entre els punts que es descarten, el govern municipal no veu viable assumir la tramitació de les sancions de trànsit que actualment es fa a través de Base de la Diputació de Tarragona i que puja 131.000 euros l'any. Tampoc veu viable passar el transport adaptat al Consell Comarcal, un servei que té un cost de 147.787,82 euros, així com tampoc té cap intenció de suprimir el càrrec de confiança de Premsa ni el de la gerència de l'EPEL Ingesol i Aparcam SLM, que entre els dos suposen una despesa de 102.562,97. Ara bé, en altres punts s'ha donat resposta positiva i tot fa pensar que, d'entrada, el número d'afectats per l'ERO podria baixar de la xifra dels 33 previstos inicialment. Des de la representació dels treballadors s'apunta a que es lluitarà per a que no hi hagi cap acomiadament.

Segons els treballadors, s'ha de seguir treballant ja que encara queden temes per resoldre. Un d'aquests és el de les recol·locacions, és a dir, passar personal de l'Ajuntament a empreses municipals. Segons els treballadors, "no hi estem en desacord. S'ha de fer un estudi econòmic, assegurar la tornada dels treballadors a l'Ajuntament en cas que l'empresa desaparegui i mantenir les condicions econòmiques que ja tenien".

Votació sobre el fons social

Aquest matí hi ha hagut assemblea de treballadors a l'Ajuntament per tractar dels temes d'actualitat sobre l'ERO. A més, de 10 a 2del migdia, els treballadors de l'Ajuntament estan convocats a una consulta per votar si decideixen renunciar al fons social. Aquest fons social, que representa un 1% de la massa salarial de l'Ajuntament i que puja uns 90.000 euros l'any, són els diners que els treballadors municipals disposen per a subvencionar temes mèdics, ulleres, matrícules,....
Demà hi haurà una nova reunió entre treballadors i ajuntament per seguir parlant de l'ERO

Comenta aquest article