Cultura

La Biblioteca Municipal posa en marxa noves propostes d'oci per aquest estiu

Per Redacció

Imatge d'una activitat dels esplais d'estiu a la Biblioteca, l'estiu de l'any passat

Aquest estiu, del 25 de juny al 31 d’agost, la Biblioteca Municipal de Cambrils posarà en marxa dues noves propostes per al temps d’oci. La primera és la creació d’una gran xarxa de lectures per a incentivar el gust per la lectura i donar idees per llegir amb les recomanacions dels mateixos usuaris. I la segona és la programació de dues exposicions de pintura. A més d’aquestes novetats, tornen propostes ja consolidades de l’estiu com els lots de lectura o les visites per a esplais.

Lots sorpresa

Enguany serà la 3a edició dels Lots sorpresa una proposta per a majors de 16 anys, que va tenir molt bona acollida en anys anteriors. Aquesta iniciativa permet emportar-se en préstec lots de documents variats i tenir-los durant un mes. S’han preparat 15 bosses i cadascuna conté una samarreta de regal fins a exhaurir existències. Les bosses han estat patrocinades pel departament de Festes de l'Ajuntament. La seva botiga de la festa disposa de més models i mides que també es poden adquirir.

Xarxa de lectures

El joc de l’estiu d’aquest any proposa crear una xarxa de lectures per a incentivar el gust per la lectura i donar idees per a llegir durant el temps d’oci. Es repartiran targetes perquè tots recomanin el seu llibre preferit d’entre els que han llegit i que després posaran a la gran xarxa.

Visites per als esplais

L’estiu és temps de lleure que molts xiquets aprofiten per a gaudir dels casals d’estiu i des de la Biblioteca s’oferirà a les entitats organitzadores d’aquests casals la possibilitat de realitzar visites des d’un punt de vista lúdic, així com, els lots de llibres vinculats a una matèria determinada.

Exposicions de pintura

Per altra banda, del 17 de juny al 6 de juliol es podrà visitar a la Biblioteca l'exposició que conté una selecció de pintures inspirades en el modernisme, realitzades pels alumnes de l’artista local Bali Cejas.
Del 8 al 24 de juliol i amb el nom El llegat dels contes de fades, es podrà trobar una selecció de 12 llenços de l’artista Jeice Hernández, inspirades en els clàssics dels Germans Grimm. L’exposició és itinerant per diverses biblioteques del territori i està coordinada per la Central de biblioteques de Tarragona. Les obres també es poden consultar al web de l’artista www.jeicehernandez.es.


Horari d'estiu

A partir del 25 de juny i fins al 10 de setembre s’inicia l’horari d’estiu de la Biblioteca. Aquesta obrirà de dilluns a divendres de les 9.30 a les 15 hores. Dins d’aquest horari es podrà fer ús del servei de wi-fi, de la mitja hora diària gratuïta dels serveis informàtics així com del préstec interbibliotecari.

Comenta aquest article