Informació general

Resposta de CiU Cambrils al senyor Salvador Matas

Per Redacció

Sr Salvador Matas, un altre dels què ens han portat allà on estem.

El Sr. Salvador Matas diu que està indignat amb el govern...S’ha preguntat Sr. Matas si els cambrilencs ho estan amb vostè? Potser, no sap per què? Vol que li expliquem ? A 31/12/2010  el govern del qual vostè també en va formar part, va deixar les finances de l’Ajuntament de Cambrils amb un deute de 52,7 milions d’euros i amb un import de factures per pagar de 12 milions d’euros. Seguim amb la cançoneta que no volen escoltar? Potser no eren conscients del què estaven fent !

Diu que: “els partits del govern actual sempre han vist amb mals ulls que Cambrils pogués gaudir d’uns serveis i equipaments dignes...” Vosté creu que algú pot veure amb mal ulls uns serveis dignes?. I els equipaments ? Ens sembla una vegada més que el tema, no el té massa clar. Sap què és un tema econòmic? Continuem amb la cançoneta, a veure si a base de repetir-ho són conscients d’allò que van fer: Auditori (6 milions d’euros), Edifici d’Aparcam (2 milions d’euros); quan encara no havia acabat la primera fase de l’auditori, contractació d’un gerent, 40.000 €, Sap quin és el preu real de tot això? Diners que s’han de tornar, interessos que s’han de pagar, multes per invertir diners allà on no s’havien d’invertir... Vol que seguim ?

Diu: “que no han sabut presentar un pla de govern per aquests 4 anys i que no han fet res en 2 anys de mandat”, afegeix “que hem tingut temps suficient per a què hi hagués una estabilitat financera”. Perdoni, però vostè no té ni idea del què està passant, suposo que deu ser normal, per tot el què diu. Quan vostè estava al govern, suposem que els seus companys de consistori no el deurien informar i, anaven per lliure, perquè demostra que desconeixia totalment què és el que van estar fent. Li expliquem que hi ha un pla de sanejament, que obliga (per si no ho sap) el camí a seguir per a reconduir les malmeses finances. Però, suposem que vostè sap que aquest pla va rebre el 2012 un cop baix, en haver d’afrontar uns pagaments extres, com a conseqüència d’una sèrie de setències en contra de l’Ajuntament, per una sèrie d’actuacions que vostès van fer. La cançoneta una altra vegada, sí, sí, la cançoneta! Torre del Llimó (1.200.000 €), Pladepro (400.000€), Brúixola (640.000€), Andròmeda (174.462 €), Viescu 89 (716.000€), interessos Fòmit i altres (1.435.000€) i, potser alguna sorpresa més que ara encara no sabem. Seguim ? Perquè encara n’hi ha més.

Vostè diu: “ és que només parlen dels d’abans”. Però, com vol que no en parlem! Vostès la van fer grossa, però molt grossa ! Si tot el que van malgastar, veient que les coses no anaven bé, no ho haguessin fet, avui no parlaríem dels d’abans, perquè no tindríem una economia tan complicada i, per tan, no s’haurien de prendre decisions que ens afecten a tots i en particular a unes persones que els hi va la feina, en moments molt complicats.

Parla “de la imatge nefasta de Cambrils”. És veritat!, Veure els murs de formigó d’un auditori, que no serveis per a res. Perdoni, si serveix, per a veure l'herència de la nefasta gestió del govern del PSC, ERC i ICV.

Amaguem (segons vostè) el deute de la Generalitat amb Cambrils. A què no endevina qui havia a la Generalitat quan vostès governaven Cambrils ? Tripartit ? No es preocupi no li donarem totes les culpes, les repartirem amb l’estat espanyol, amb el Sr. Zapatero, que també deia que tot anava bé.

Respecte al personal, vostè diu: “...que tenen la poca “decència” de culpar als d’abans quan volen acomiadar a algú”. Quina barra!, quan vostès van estirar més el braç que la màniga, no van pensar les conseqüències que això podria tenir? Sr. Matas, previsió i estratègia, és el que els va faltar. En els pressupostos del seu govern sempre el capítol d’ingressos estava per sobre dels possibles, a final d’exercici es podia comprovar perfectament el desviament. Des de l’any 2009 fins el 2011, vostès van pressupostar 14,9 milions d’euros de més en ingressos. Això va augmentar deliberadament el deute municipal. Bones previsions!, Sí senyor! I així anem!

Sr. Matas: Sap què vol dir sostenible ? On és la sostenibilitat que vostè practica ? Les polítiques que vostès van fer, van ser insostenibles!  Diu que ja n’hi ha prou de governs sense projectes, però encara menys amb projectes com els seus, de gastar, gastar i gastar sense mesura.

Ja n’hi ha prou! Vostès són els culpables de la situació actual. Tornem a la cançoneta?

CiU Cambrils.

Comenta aquest article