Informació general

La Taula pel Suport a l'Educació posa en marxa una recollida de signatures per a la millora dels centres educatius públics

Per Redacció

Acte reivindicatiu que va fer la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils, el mes d'abril de l'any passat

La Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per presentar una moció, al ple de l’Ajuntament, per a la millora la qualitat dels centres educatius públics. Aquesta campanya s’ha fet extensiva a tots els centres educatius, al professorat, a l’alumnat i a les famílies. Aquest cap de setmana, es muntaran taules de recollida de signatures. Demà dissabte, de les 11 a les 13 hores a la plaça d’Espanya i el diumenge, a la plaça del Pòsit. El proper dilluns 17 de juny es farà el recompte de totes les signatures recollides, mentre que l’endemà dimarts es presentaran al registre de l’Ajuntament per tal que la moció sigui llegida al proper ple ordinari, el dia 25 de juny. 



"Les mesures d’austeritat que pateixen els centres educatius van en contra del dret a una educació digna i de qualitat per a tothom"

Des de la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils s’afirma que, “les mesures d’austeritat que pateixen els centres educatius van en contra del dret a una educació digna i de qualitat per a tothom. Aquest curs els docents de baixa mèdica no estan sent substituïts de forma immediata. Això obliga els centres a desmuntar els sistemes de reforç i desdoblaments de grups per tal de cobrir les absències dels docents malalts. Hi ha menys docents per atendre a més alumnes, ja que s'han reduït les plantilles del professorat, i en canvi, ha augmentat el nombre d’alumnat per aula. Per altra banda, en un moment en que la pobresa infantil se situa en un 25%, s’han reduït i modificat les beques de menjador, transport i llibres de text;  s’ha suprimit la subvenció del projecte de reutilització de llibres de text; s’han eliminat les subvencions de les AMPES com a entitats i les ajudes per abaratir les despeses de les activitats extraescolars i les acollides matinals. També s’ha introduït una taxa en la FP. A més s’han retallat els programes de qualificació professional, els serveis educatius –com el personal dels Centres de Recursos Pedagògics, el dels Equips d’Assessorament Psicopedagògics–, les Aules d’Acollida per a alumnat nouvingut, les vetlladores i  les auxiliars per a l’alumnat amb necessitats educatives especials, els auxiliars de conversa de llengües estrangeres”.

"Totes aquestes retallades no són mesures adequades ni per sortir de la crisi econòmica, ni per millorar l’educació, ni per fer-la més equitativa i reduir el fracàs escolar"

Per tot plegat, segons la Taula pel Suport a l’Educació de Cambrils, “malmet les condicions mínimes per l’ensenyament que fins el darrer curs es garantien. Aquestes retallades van en contra dels drets dels infants i alumnes a rebre en condicions l’educació que per llei i dret els correspon. Totes aquestes retallades no són mesures adequades ni per sortir de la crisi econòmica, ni per millorar l’educació, ni per fer-la més equitativa i reduir el fracàs escolar. Els pares i mares, AMPES, consells Escolars i claustres del professorat document expressen el seu malestar pel tractament donat per l’administració en aquest tema, fent deixadesa de les seves obligacions i demanen que es tornin a restablir les condicions que fins el curs anterior hi havia als centres educatius públics”.

Comenta aquest article