Cultura

El quintet vocal La Sestina actua al Centre Cultural dins del cicle "Escolta música al Centre"

Per Redacció



Moment de l'actuació del quintet vocal La Sestina ahir al vespre al Centre Cultural
El quintet vocal La Sestina va actuar ahir a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils. El grup vocal està format per cinc músics professionals de les comarques tarragonines, concretament són la soprano Montserrat Rios, la mezzosoprano Joana Vidal, el tenor Jaume Martínez i dos cantants amb relació amb Cambrils, el baix Andrés Moya, que exerceix com a professor a l'Escola Municipal de Música de Cambrils, i la soprano Núria Ortoneda, directora de la Coral Verge del Camí.

El repertori que van oferir incideix en peces vocals dels segles XVI i XVII i especialment en madrigals del compositor italià Claudio Monteverdi. Els madrigals es caracteritzen per la força expressiva de la música i també el protagonisme del text i la seva vinculació emotiva amb la part musical, expressant angoixa, odi o amor.

De fet, el nom del grup, La Sestina, tal com van explicar durant el concert, prové d'una de les peces que interpreten. Va ser composta per Monteverdi sota l'encàrrec del duc de Mantua, i és un lament entre els dos protagonistes, Glauco i Corina, que en realitat representen l'admiració del propi duc per la seva 
soprano preferida, Caterina Martinelli, que va morir poc abans d'interpretar l'òpera Arianna, també de Monteverdi, en les noces d'un dels fills del duc.

Les darreres peces del concert tenien un caràcter menys nostàlgic que els madrigals i van ser tres composicions conegudes popularment com a "fa la las", per ser aquest un element repetit dins d'elles, dels compositors T. Morley, T. Weelkes i G. G. Gastoldi. Després d'una bona dosi d'aplaudiments i d'un bis del grup vocal, es va cloure aquest concert dins el cicle "Escolta música al Centre" organitzat pel Centre Cultural i Ocupacional.

Comenta aquest article