Informació general

El govern estudiarà les propostes d'estalvi d'1,8 milions d'euros presentades pels sindicats en les negociacions de l'ERO

Per Berta Ruiz

Imatge corresponent al passat divendres, quan els treballadors municipals es van concentrar al vestíbul abans de la tercera reunió

Representants del govern municipal i els membres de la Junta i del Comitè de Treballadors es van reunir, ahir al migdia, en la quarta reunió de les negociacions de l’ERO. Com en les altres ocasions, un grup de treballadors municipals es va tornar a concentrar al vestíbul amb xiulets i botzines, que van fer sonar durant prop de mitja hora.

En primer lloc, tal com ha comentat el regidor d’Hisenda –Ramon Llobet– a Revista Cambrils Diari Digital, cal destacar que, la proposta de prorrogar el període de les negociacions que s’havia sol·licitat a la Generalitat no ha estat acceptada. Segons Llobet, “la resposta de la Generalitat és que aquesta pròrroga no és viable”. No obstant això, malgrat que s’havien pactat un total de sis reunions –les properes seran el dilluns 17 de juny i el dijous 20 de juny–, per part d’ambdues parts han acordat que si és necessari es reuniran cada dia entre el 17 i el 20 de juny.

Propostes 1,8 milions euros d'estalvi

Durant la reunió, per part dels representants dels treballadors, es van fer un seguit de propostes d’estalvi entre el capítol 1 (personal), el capítol 2 (serveis) i el capítol 4 (empreses i patronats) per valor d’1,8 milions d’euros. “Nosaltres també vam fer propostes, en algunes coincidíem les dues parts. Estem satisfets que les facin, les estudiarem, les valorarem i les quantificarem, però hem de pensar que algunes d’aquestes propostes el que comporten són acomiadaments de treballadors d’Aparcam, Ingesòl i de l’IMEC (Institut Municipal de l’Esport de Cambrils). Per tant, algunes persones salvarien la seva feina, però d’altres que es veurien afectades. Vam parlar que hi hauria la possibilitat de fer recol·locacions tant a l’IMEC com a les empreses municipals. Ara estem treballant per quantificar-ho i tornar-ho a parlar aquest proper dilluns al migdia”, ha explicat Llobet.

Comenta aquest article