Informació general

L'Ajuntament simplificarà el funcionament dels parquímetres de la zona blava per evitar els problemes de cobertura

Per Berta Ruiz

Parquímetre instal·lat al carrer de Pere III

La regidoria de Governació de l'Ajuntament i l'empresa municipal Aparcam han engegat una sèrie de canvis per simplificar el funcionament dels parquímetres de la zona blava i evitar els problemes de cobertura i les cues que es produïen els dos estius passats. A totes les persones residents a Cambrils o empresaris que constin al registre municipal de l'impost sobre els vehicles de tracció mecànica se'ls hi farà arribar una targeta que hauran d'enganxar a la part inferior dreta del parabrisa davanter del vehicle. Amb el nou sistema, les opcions se simplifiquen, ja que els titulars residents hauran de prémer l'opció de resident, mentre que els conductors que no siguin residents a Cambrils hauran de prémer l'opció de no resident. Per tant, ja no caldrà introduir la matrícula del vehicle en cap cas i s'evitaran els problemes tècnics de cobertura. El regidor de Governació –Dani Milan– ha comentat a Revista Cambrils Diari Digital que, "aquesta era una de les opcions que ens plantejàvem per solucionar-ho, ja que molts dels parquímetres estan situats en zones amb poca cobertura telefònica, es produïen problemes de comunicació i de verificació amb la base de dades i es feien cues. Ara, no caldrà introduir la matrícula i amb el distintiu, els vigilants ja podran verificar si l'usuari és resident o no". Aquest canvi de sistema no suposarà cap despesa, segons Milan, perquè es conservaran els mateixos parquímetres que hi ha actualment i simplement es configurarà el programari de les màquines.

Operatiu a partir de l'1 de juliol

Des de l'Ajuntament s'ha informat a Revista Cambrils Diari Digital que, la setmana passada es va iniciar l'enviament d'aquests distintius als domicilis, juntament amb una carta informativa sobre el seu funcionament. Fins que tothom no hagi rebut la targeta no es farà el canvi de sistema. Es preveu que l'enviament de totes les targetes per als residents finalitzi el 17 de juny. A partir d'aquí es donarà un marge de dies i, l'1 de juliol ja estarà operatiu el nou sistema. Mentrestant, els parquímetres de la zona blava funcionaran com fins ara.
Amb aquest distintiu, els titulars tindrà un 70% de descompte sobre la tarifa estàndard de la zona blava. Cal destacar que aquest adhesiu només podrà ser utilitzat pel vehicle corresponent a la matrícula impresa al dors.

Encara s'han d'instal·lar alguns parquímetres de la zona carabassa

Per altra banda, encara està pendent la instal·lació d'alguns parquímetres de la zona carabassa. És el cas de la nova zona carabassa que s'ha habilitat a l'avinguda de la Diputació, compresa des de la riera de Riudoms fins al terme de Salou. També està pendent d'instal·lació el parquímetre de l'aparcament del Xalet del Bau que s'habilitarà properament.

Comenta aquest article