Esports

Més de 800 atletes participen en el primer Triatló de Cambrils

Per Redacció

Prova de natació de la modalitat esprint, a la platja de la riera d'Alforja

Ahir al matí es va celebrar la primera edició del Triatló de Cambrils, que va comptar amb la participació de més de 800 triatletes. La prova, organitzada per l'empresa Running Solutions amb la col·laboració de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils, va tenir dues modalitats: l'olímpica i l'esprint. Els triatletes Carlos Galindo (Team Calella) i Eva Ribalta (AE Ekke) es van proclamar guanyadors de la modalitat olímpica, mentre que els primers classificats en la categoria esprint van ser Rodrigo Torres (Prat Triatló) i Maria José Muñoz (Triatló Sueca).

A les 8 hores del matí es donava el tret de sortida a la prova olímpica. Aquesta modalitat comptava amb la participació de 430 triatletes que van començar amb la prova de natació de 1.500 metres a la platja de la riera d'Alforja; els 40 quilòmetres de bicicleta per l'antiga N-340 direcció a Miami, i la darrera prova era una cursa de 10 quilòmetres a peu pel passeig de Ponent. En la prova de natació, Carlos Galindo, juntament amb Jordi Relats (Club Triatló Granollers), Xavi Baeza (CN Reus Ploms) i Álvaro García (Triatlón Pacense), va aconseguir una marca de 21:38 minuts. En la prova de ciclisme, Galindo i Relats es van desmarcar ràpidament dels seus companys i van aconseguir un avantatge de quatre minuts respecte el segon grup, format per uns 15 triatletes. Galindo va agafar forces en els 10 quilòmetres i va aconseguir baixar dels 34 minuts en aquesta prova. Finalment, Galindo arribava a la meta amb un temps de 1:58.30. El segon lloc va ser per Jordi Relats i la tercera posició va ser per Aaron Pagès (FastTriatlon).

En la categoria femenina, Eva Ribalta va arribar a la meta amb una marca de 2:25.46. Ribalta va perdre molt de temps en la prova de natació i va aconseguir agafar un ritme més intens en la prova de ciclisme i en la prova dels 10 quilòmetres, on es va acabar imposant a la resta de participants. La segona posició va ser per Bàrbara Giner (SA Corbera), que va entrar dos minuts i mig més tard que Ribalta, i la tercera posició va ser per Ariadna Coll (CN Terrassa).

400 triatletes participen en la modalitat esprint

D'altra banda, a les 10:30 hores començava la modalitat esprint, que va comptar amb la participació de 400 triatletes i que va consistir en 750 metres de natació, 20 quilòmetres de bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu. En la categoria masculina, Rodrigo Torres i Josep Maria Dabad (Cambrils Club Triatló) van prendre la iniciativa durant la prova de natació però en la prova de bicicleta es van veure superats per Joan Cucurell (CP Puigcerdà), que va marcar el millor ritme. En la darrera prova, Torres va millor el ritme i va aconseguir arribar a la meta amb un temps de 1:01.57, només amb 28 segons de diferència del segon classificat Quim Sánchez (CN Vilafranca). La tercera posició va ser pel subcampió del món de quadratló Alberto Cebollada (Sural Team).

En la categoria femenina, Andrea Ribera (CT Parets) va arrencar la prova de natació amb bon peu però la prova de ciclisme li va passar factura i es va veure superada per Maria José Muñoz, que va arribar a la meta amb un temps de 1:16:32. La segona posició va ser per Anna Saura (Club Atlètic Ribagorçana), amb un temps de 1:22, mentre que Andrea Ribera va arribar tercera.
 
El primer Triatló de Cambrils va acabar amb l'entrega dels premis al passeig de les Palmeres, que va va anar a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella–.

Comenta aquest article