Informació general

El Club Nàutic de Cambrils acull l'assemblea general de Saborea España

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Jose M. Rubio, Fèlix Larrosa, Mercè Dalmau, Xavier Martí i Isabel Mateo

El passat dijous i divendres, el Club Nàutic de Cambrils va acollir l'assemblea general de l'Associació Espanyola de Destinacions per a la Promoció de Turisme Gastronòmic –Saborea España–. Divendres al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Xavier Martí–, el president de Turisme de Lleida –Fèlix Larrosa–, el president de la Federació Espanyola d'Hoteleria i Turisme –Jose M. Rubio– i la directora de Turisme de Valladolid –Isabel Mateo– van presentar les accions principals que es van acordar per aquest any.

El president de Turisme de Lleida va explicar que enguany Sevilla s'ha incorporat a l'associació, passant a ser 22 destinacions en total. Larrosa va apuntar que durant aquests dos dies d'assemblea, "estem debatent de quina manera podem enfortir les destinacions i tenim dos grans reptes: desestacionalitzar i internacionalitzar".

Saborea España vol invertir 250.000 euros en promoció

Saborea España té com a objectiu principal arribar als mercats més tradicionals com l'alemany, el francès i l'anglès durant els mesos que estan fora de la temporada d'estiu. "La idea és desestacionalitzar les destinacions. Busquem mercats que ens consolidin i en un futur explorarem altres mercats. Volem optimitzar al màxim els nostres recursos i volem encertar molt bé el perfil dels mercats". va apuntar el president de Turisme de Lleida. Per dur a terme aquesta acció, Saborea España invertirà 250.000 euros. D'altra banda, l'associació també vol avançar en la inversió tecnològica per afavorir la comercialització online. "Debatem de quina manera podem fer més efectiva la promoció i estem treballant en aquest projecte".

Futures incorporacions de Barcelona i Girona

Sobre futures incorporacions d'altres destinacions turístiques catalanes, el president de la Federació Espanyola d'Hoteleria i Turisme va apuntar que incloure Barcelona "és totalment determinant. La presència de Barcelona és molt bona i ens podríem aprofitar de la seva imatge per impulsar el nostre projecte. La incorporació ens aportaria un plus". Rubio també va afirmar que també es podria incloure Girona perquè té el millor restaurant del món El Celler de Can Roca. "La nostra prioritat és sumar esforços", va manifestar. 

Comenta aquest article