Informació general

El govern no retira l'ERO, però estudia possibles recol·locacions i un fons de formació per als treballadors afectats

Per Berta Ruiz

Un moment de la concentració de treballadors al vestíbul de l'Ajuntament, divendres a la tarda

El passat divendres a la tarda, un grup de treballadors municipals es va tornar a concentrar al vestíbul de l’Ajuntament, en suport als membres de la Junta i del Comitè de Treballadors que havien d’entrar a la tercera reunió de les negociacions amb el govern per tractar l’ERO. Des de tres quarts de quatre fins un quart de cinc, els treballadors reunits van protagonitzar una nova i sorollosa xiulada dins de les dependències del consistori. Aquesta era la tercera concentració prèvia a una reunió de les negociacions.

Per part dels representants dels treballadors havien sol·licitat la retirada de l’ERO, opció que va ser rebutjada pel govern municipal. Segons ha valorat el regidor d’Hisenda –Ramon Llobet–, “la nostra voluntat era negociar dins del període marcat per l’ERO, però hem proposat fer una consulta a la Generalitat per si fos possible allargar el procés de negociacions i aportar propostes per part de les dues parts”. No obstant això, Llobet ha manifestat que, “ells seguien insistint que per reduir el pressupost en 1,1 milions d’euros es podien tocar d’altres partides. Nosaltres vam voler deixar molt clar que no és que el pressupost s’hagués de reduir en 1,1 milions d’euros, sinó en 4,5 milions d’euros. Ja vam disminuir moltes partides i al final quedava reduir aquests 1,1 milions d’euros i enteníem que l’única possibilitat era dins del capítol 1”.

La propera reunió tindrà lloc aquest dimecres a les 12 hores, on novament, ambdues parts es trobaran per exposar les seves propostes amb l’objectiu de reduir el nombre de 33 treballadors afectats. Per part del govern, es proposarà l’opció de les recol·locacions i la creació d’un fons de formació. “Aquestes opcions estaran damunt de la taula, és a dir, no fer fora a tanta gent i per altra banda, el tema de la formació per la gent que sí quedés afectada”, ha afegit Llobet. Cal destacar que no es va dir cap xifra de treballadors que es podrien beneficiar d'aquestes opcions, sinó que encara s'haurà de negociar en properes reunions.

Els treballadors van protagonitzar una nova sorollosa xiulada durant més de mitja hora

Comenta aquest article