Informació general

Rescatat un grup d'excursionistes cambrilencs i reusencs que s'havien perdut pel Montsant

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la zona dels Ventadors, a la serra del Montsant

Aquest matí han estat rescatats, sans i estalvis, un grup de 13 muntanyencs, de Cambrils i de Reus, que havien passat la nit al Montsant, després que ahir es perdessin i se'ls tirés la nit a sobre. El rescat s'ha fet des d'un helicòpter que ha vingut des de Sabadell i a hores d'ara, tots descansen a les respectives llars després d'una llarga nit a la muntanya.

L'excursió dels dijous

Aquest grup excursionista, entre el que hi ha persones d'edat avançada, cada dijous fa una excursió. Aquest cop i per cloure la temporada, l'excursió s'havia programat a la serra del Montsant. Van deixar els vehicles al costat de l'ermita de Sant Antoni i van caminar per la serra del Montsant anant cap el pi de la Carabasseta i el Toll de l'Ou. En aquest indret, els excursionistes van agafar un camí cap els Ventadors, un camí força perdedor en el que se'ls va fer tard i ja no van trobar la sortida. Es van refugiar en una balma per a passar la nit. La zona no té cobertura de telefonia però un dels excursionistes, en un moment, va poder deixar un curt missatge al 112 dient que estaven bé i que estaven a prop del Toll de l'Ou.
D'altra banda, els familiars dels excursionistes es van començar a posar neguitosos, ahir al vespre, al veure que els excursionistes no havien arribat a casa i es van comença a mobilitzar. Un d'ells, Eugeni Capella, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que ell i la seva germana Elisenda van anar cap al Montsant i s'han passat tota la nit en busca dels excursionistes extraviats, entre els que hi havia la seva mare, Dolli Roca. Segons ha explicat Capella, el missatge deixat al 112 va ser tranquil·litzador però també va confondre a l'equip de rescat ja que la zona dels Ventadors queda força apartada del Toll de l'Ou. Sis bombers voluntaris de les poblacions properes al Montsant i tres agents dels Mossos d'Esquadra, acompanyats de l'Eugeni i una germana seva, es van endinsar al Montsant a la recerca dels muntanyencs. Van comprovar que al Toll de l'Ou no hi eren i es van partir en dos grups. La recerca va continuar i un dels dos grups va poder observar unes llums, a força distància, cap a la zona dels Ventadors. S'hi va dirigir però no hi va haver manera de localitzar els excursionistes perduts tot i que la situació aproximada ja es coneixia. A les 5 del matí es va aturar la recerca. No ha estat fins poc abans de les 8 d'aquest matí, quan ha arribat l'helicòpter i se li ha explicat la zona on estaven, que el rescat s'ha fet efectiu. Poc abans de les 9 del matí s'han evacuat els primers excursionistes i a quarts de 10 ja havia finalitzat el rescat.

Comenta aquest article