Informació general

Josep M. Recasens deixarà la presidència del Centre d'Estudis Cambrilencs en la propera assemblea de l’entitat

Per Lluís Rovira i Barenys

Josep M. Recasens deixarà la presidència del Centre d'Estudis Cambrilencs després de 33 anys

El president del Centre d’Estudis Cambrilencs (CEC), Josep M. Recasens, deixarà el seu càrrec en la propera assemblea que ha de celebrar aquesta entitat en una data propera però que encara no s’ha fixat. Recasens porta 33 anys com a president del CEC i n’ha estat l’únic president des de la seva constitució.
Ara, quan és a punt de complir els 84 anys, Recasens ja ha expressat a la junta directiva del CEC la seva intenció de plegar del seu càrrec i ho ha volgut fer públic a través de Revista Cambrils per tal d’animar els cambrilencs a entrar a formar part del CEC, “no ho volem tancar als socis, ho volem fer més extens. Properament s’enviarà la convocatòria d’assemblea als socis per a la renovació de la junta de l’entitat. Els que no siguin socis es poden posar en contacte amb els membres de l’actual junta i els explicarem com ho han de fer”. Cal dir que el CEC té actualment uns 160 socis.

Divulgació de la història de Cambrils

El CEC, al llarg dels seus 33 anys d’història, ha dedicat la seva tasca a la divulgació de la història de Cambrils. Segons manifesta Josep M. Recasens, “el CEC, com a tasca principal, ha anat buscant i recollint totes les dades que ens han estat possibles referents als nostres avantpassats i a través de xerrades, exposicions i escrits s’ha posat cara al públic les nostres inquietuds i els treballs de recerca realitzats”. A l’hora de fer balanç de la tasca portada a terme, Recasens destaca la restauració i reconversió en museus tant de la torre de l’Ermita com del Molí de les Tres Eres. El president del CEC també ha volgut recordar el que va costar, en el seu moment, la restauració d’aquests dos edificis, “el pressupost va ser de 14,6 milions de pessetes (uns 88.000 euros), la major part dels quals (11,5 milions de pessetes) van ser aportats per la Diputació de Tarragona i la Generalitat, uns 3,1 milions de pessetes per l’Ajuntament i 50.000 pessetes pel Consell Comarcal del Baix Camp”. Recasens també vol fer constar les aportacions de diferents materials fetes per simpatitzants. En total, entre donacions, troballes i compres, el CEC ha obtingut un fons de 2.274 peces.

Comenta aquest article