Informació general

L'Ajuntament té en marxa tot un seguit d'obres públiques per un valor de gairebé 9 milions d'euros

Per Lluís Rovira i Barenys



Representants municipals conversant amb uns veïns ahir al matí al carrer de les Creus
Les diferents obres públiques que actualment estan en fase d'execució pugen al voltant dels 8,8 milions d'euros. Ahir, l'alcalde –Robert Benaiges–, el regidor d'Obres Públiques –Joan Mas–, el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall–, juntament amb tècnics i representants de diferents mitjans de comunicació van fer una visita a aquestes obres que afecten el poble de dalt a baix. El recorregut va començar a la pista d'atletisme, de la qual es veu perfectament tant el seu perímetre com les obres de drenatge que s'hi han acabat de fer. En aquesta obra s'està a l'espera que Fecsa retiri la línia elèctrica que passa pel mig de la futura pista.

La següent aturada dins aquesta visita va ser a les obres del Parc del Pinaret, unes obres de dimensions faraòniques. En aquest parc, segons comentava el regidor d'Obres Públiques, Joan Mas, hi haurà la plaça més gran del poble, una plaça que acollirà el pavelló tancat de la Fira, a partir de l'any vinent, així com d'altres esdeveniments puntuals. L'Ajuntament està a l'espera de tancar l'acord amb els propietaris de la part nord del Parc del Pinaret per engegar la tercera fase del projecte.

La tercera aturada va ser per contemplar la llar d'infants municipal, que ja està enllestida i que s'obrirà a partir del proper curs escolar.

Remodelació de carrers

El següent punt de visita van ser les obres de remodelació del carrer de les Creus. En aquest mateix punt, l'alcalde reconeixia que els terminis previstos inicialment per acabar les obres no s'havien complert i que les obres no s'enllestirien fins al mes de juny, "és un carrer de nucli històric i necessita tenir una cura molt especial respecte a la tipologia de les cases que hi ha. A banda, es va descobrir el refugi i es va destapar el tros de muralla". Cal dir que tècnics de la Generalitat han fet una catalogació d'aquest tros de muralla, que serà cobert amb una capa de terra i, al damunt, amb una mínima capa de formigó per poder mantenir la urbanització de la plaça.

D'altra banda, al refugi s'hi posarà una planxa metàl·lica de manera provisional i, després, s'hi posarà un vidre transparent. L'alcalde també va voler reconèixer públicament la col·laboració dels veïns del Barri Antic en tot aquest procés d'obres, "han estat al damunt de les obres controlant que tot es fes bé i ajudant perquè algunes coses fossin més fàcils, com per exemple la instal·lació de les caixes de llum empotrades a cada vivenda".

Passat l'estiu es continuarà la remodelació de carrers al Barri Antic amb l'inici de les obres al carrer de Sant Plàcid, el carrer de Sant Josep i el carrer de Foix.

Pel que fa als carrers que s'han remodelat al barri de la Pallissa i al barri del Port, l'alcalde va assegurar que estava molt satisfet de com havien anat les obres, ja que s'han avançat als terminis establerts.

Comenta aquest article