Informació general

Resposta de CiU Cambrils a la senyora Ana Peláez per "La carta als 33...."

Per Redacció

La senyora Ana Pelàez (PSC) hauria de tenir remordiments de consciència:

Recordem que la senyora Peláez va ser regidora del govern anterior (2007/2011), i va ocupar la Regidoria de l’Àrea de Personal, Hisenda i Gestió Estratègica. Tal com va deixar les finances de l’Ajuntament de Cambrils, a 31/12/2010 amb un deute de 52,7 milions d’euros i amb un import de factures per pagar de 12 milions d’euros, dóna la impressió que els números no els va portar massa bé, ni va ser massa bona estratega. Per acabar d’adobar-ho, senyora Peláez, l’any 2012 unes sentències judicials desfavorables per actuacions del govern del qual vostè formava part, van agreujar encara més, la malmesa economia d’aquest ajuntament, amb uns pagaments extres: Torre del Llimó (1.200.000 €), Pladepro (400.000€), Brúixola (640.000€), Andròmeda (174.462 €), Viescu 89 (716.000€), interessos Fòmit i altres (1.435.000€) i, potser alguna sorpresa més que ara encara no sabem.

Des de l’any 2008 cap aquí, ja es veien que les perpespectives econòmiques no eren bones, i que la situació econòmica anava empitjorant. Sembla ser que la senyora Peláez això no ho veia i el govern del qual formava part, es va dedicar a fer inversions (no vitals), algunes d’elles, faraòniques que ara paguem tots els cambrilencs: Auditori (6 milions d’euros), Edifici d’Aparcam (2 milions d’euros), podríem seguir amb altres actuacions no tant espectaculars, però que sumades totes, pugen 1 milió d’euros.

Lo normal quan en una família, botiga, petita i/o gran empresa, els ingressos i/o els recursos disminueixen i no hi ha previsió que augmentin o s’estabilitzin, és de lògica no fer despeses innecessàries, al contrari, optar per gastar només el necessari i dins de les seves possibilitats. Per tant, és una bona estratègia, no estirar més el braç que la màniga, cosa que la Senyora Peláez no va aplicar a l’Ajuntament de Cambrils, ja que va fer el contrari i així ens va.

Ara què passa ? Què per desgràcia s’ha hagut de plantejar un ERO que afecta a 33 persones (12 menys de les què es va dir en un principi), però són 33 ! i, encara que només en fos una. Persones que no tenen cap culpa de la nefasta gestió de la senyora Peláez i del govern que presidia el senyor Robert Benaiges. Quan van fer totes les inversions que van fer i en uns anys cada vegada pitjors, no van pensar que estaven hipotecant el conjunt de la  ciutadania de Cambrils ?  Què si s’incrementava el deute, potser s’hauria de renunciar a tot allò que havia costat molt temps en aconseguir-se ?  Què fins i tot, és podria arribar a haver d’acomiadar persones, els seus propis companys de treball com vostè mateixa diu. On està la seva Gestió Estratègica ? Ara no s’erigeixi vostè en la defensora dels seus companys! Vostè també és responsable del què està passant! Si hagués plantejat una bona estratègia, no ens trobaríem tal com estem, o és que el seu alcalde RB no li feia cas ?

S’ha posat vostè en situació, d’haver de dir-li a una persona que a partir de tal data ja no tindrà el seu lloc de treball? I més en uns moments com els actuals, en els què és molt difícil trobar feina?. És molt dur dir-ho a una persona que no coneixes, però encara ho és més quan aquestes, tenen una família i/o són conegudes, tens relació amb elles, o que et creuaràs amb elles pel carrer.

Srenyora Peláez, creu realment que les persones de l’actual govern, han plantejat un ERO perquè sí ?, Sàpiga que un ERO no es proposa per gust !, és la conseqüència d’una situació econòmica greu, però molt greu, crítica, a la qual ens ha portat vostè i el govern del senyor Robert Benaiges juntament amb els seus dos socis.

Respecte a la vàlua i la responsabilitat dels treballadors de l’Ajuntament de Cambrils, CiU Cambrils, i els Regidors del Govern actual, no ho l’han posada en dubte, l’Alcaldessa en més d’un ple així ho ha manifestat públicament.

La plantilla de l’Ajuntament que s’ha trobat el govern actual, és la que és i, en condicions normals, no s’hagués hagut de plantejar res. Potser s’ha comentat que hi ha unes recomanacions que diuen, que només es destini a personal, com a màxim el 35% del pressupost total. En el del 2011, el percentatge de la partida de personal de l’Ajuntament de Cambrils, va ser al voltant del 50%.

CiU Cambrils

Comenta aquest article