Informació general

El col·lectiu de treballadors afectats per l'ERO critica la "consciència social" de l'equip de govern

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una concentració de treballadors al vestíbul de l'Ajuntament, el passat mes d'abril

El col·lectiu d’afectats per l’ERO a l’Ajuntament de Cambrils ha emès una nota de premsa fent al·lusió a les declaracions del Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat –Felip Puig– en el marc de l’acte d’inauguració de la Fira de Cambrils, el passat divendres 31 de maig, on afirmava que, “són moments complicats i s’han de prendre decisions difícils per poder garantir els serveis bàsics”, justificant –segons aquest comunicat–, l’ERO que l’Ajuntament de Cambrils està duent a terme.

Destrucció d'un 30% de la plantilla

“Quina ironia la d’aquest Conseller. Per a qui no ho sàpiga, aquest senyor va ser Secretari General del Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya, i ara, que és quan hi ha més necessitats i mancances sembla ser que ja no se’n recorda o no se’n vol recordar”, segons el comunicat dels treballadors. L’estat del benestar, expliquen, està format per quatre pilars bàsics: sanitat, seguretat social, ensenyament i serveis socials, “l’únic que és competència municipal són els serveis socials, i amb l’ERO que s’estࠓnegociant” es destrueix gairebé un 30% de la plantilla, amb la conseqüent disminució o supressió de serveis i de projectes dins d’aquest departament,  tal i com va passar amb el servei d’atenció a la família, que es va suprimir a causa de la reducció de personal que l’equip de govern va fer el passat mes de gener. Com podeu veure, negociant ho posem entre cometes, atès que l’equip de govern no realitza cap proposta amb cap ni peus per tal d’evitar la destrucció dels serveis bàsics, que tan ens volen vendre els polítics”. 



"No us preocupeu, que si us quedeu sense feina, (...), no esteu desemparats, podreu anar a demanar ajuda a la senyora alcaldessa i el seu seguici que, amb el que cobren, de ben segur que us podran ajudar”

En la nota emesa pel col·lectiu de treballadors afectats per l’ERO afirmen que, “les retallades en tots els àmbits de l’estat del benestar estan significant una afectació directa a les famílies cambrilenques; els recursos minven i les demandes augmenten, sense tenir en compte que la situació es veurà agreujada en un futur immediat, atès que les previsions econòmiques no són gaire favorables, i el nostre equip de govern no fa res per incentivar-la. I el que és més fort encara, la situació econòmica delicada sembla que no ha tocat fons definitivament i que podem caure més avall, per això, a part de gestionar el que tenen com a govern també han promoure i impulsar aquells recursos que ens poden donar més activitat econòmica perquè el teixit empresarial de la ciutat creixi, i amb ell, es generin automàticament més dinàmiques de llocs de treball per a tots aquells cambrilencs que estiguin sense feina. Però no us preocupeu, que si us quedeu sense feina, s’acaben les ajudes, teniu desnutrició familiar per no tenir diners per comprar el menjar per els vostres fills, no podeu pagar els seus estudis, us prenen la casa i no sabeu on anar a viure, no esteu desemparats, podreu anar a demanar ajuda a la senyora alcaldessa i el seu seguici que, amb el que cobren, de ben segur que us podran ajudar”.



Crítiques a la "consciència social" de l'equip de govern

El text del comunicat es clou criticant la “consciència social” de l’equip de govern. “Quan hi ha més precarietat i les coses van pitjor, decideixen, de forma unilateral, retallar els serveis bàsics que paguem amb els impostos, i sembla ser que és més important fer balls de saló o invertir en maquinària caríssima –com es va fer fa menys d’un mes–, que orientar i adequar les polítiques socials per  poder aconseguir les ajudes per als més necessitats, i d’altres serveis que es veuen, i que es veuran, afectats per aquest ERO. I, doncs? Hi haurà estat del benestar, properament, a Cambrils?”

.

Nova concentració, aquesta tarda, a l'Ajuntament

Finalment, el col·lectiu d’afectats i afectades per l’ERO a l’Ajuntament de Cambrils es tornaran a concentrar aquesta tarda, a les 16 hores, al vestíbul de l’Ajuntament en suport als companys i companyes de la Junta i el Comitè de Treballadors abans que entrin a la tercera reunió de negociació amb els representants del govern cambrilenc.

Comenta aquest article