Cultura

Els alumnes de cinquè de primària del CEIP Joan Ardèvol representen "Mar i cel"

Per Judit Pinazo



Dos alumnes de cinquè de primària ahir en un moment de la representació de Mar i cel
Els alumnes de cinquè de primària del CEIP Joan Ardèvol van estrenar ahir, al teatre del Casal de la parròquia de Sant Pere, l'adaptació que en van fer Dagoll Dagom de l'obra d'Àngel Guimerà
Mar i cel.

L’acció de Mar i cel se situa al segle XVII en plena Mediterrània, a bord d’un vaixell pirata de rumb cap a l’Alger. Dalt del vaixell sorgeix una història d'amor entre una captiva cristiana (Blanca) i un jove morisc (Saïd). L’enamorament entre tots dos topa amb les diferències socioculturals i religioses de dues cultures ben diferents i la incomprensió de l'amor entre els dos protagonistes. Mar i cel, doncs, és una obra que gira entorn valors tan universals com són la comprensió, la llibertat i  l'amor. L'escenari de l'obra està protagonitzat pel vaixell pirata que la Biblioteca Xavier Amorós de Reus ha deixat al CEIP Joan Ardèvol per representar l'obra.

El director del CEIP Joan Ardèvol –Enric Masdeu– va destacar que aquest és un dels motius pels quals van triar l'obra: "és una obra que tot i haver-se fet a principis del segle passat i que se situa al segle XVII té uns continguts molt vigents. És un creuament de cultures i nosaltres des de l'escola tenim un projecte de convivència escolar on treballem la interculturalitat des de totes bandes, i aquesta és una bona manera de fer-ho".

Els primers en veure l'obra van ser els alumnes del centre, en la representació d'ahir al matí. A la tarda va ser el torn de la funció destinada als pares dels alumnes i on també hi van assistir una representació de les principals autoritats del municipi i del Departament d'Educació.

A l'obra hi han participat els 50 alumnes de cinquè de primària i l'han treballat durant més de mig any. El proper 20 de maig els alumnes del Joan Ardèvol seran els encarregats de posar punt i final a la XXVI Mostra de Teatre del Baix Camp, que se celebra durant els mesos d'abril i maig a Reus, amb l'obra Mar i cel. Des del centre escolar es valora molt positivament que se'ls hagi brindat aquesta oportunitat perquè en els 26 anys d'història que té la Mostra de Teatre del Baix Camp mai cap curs de primària havia estat l'encarregat de la cloenda, ja que sempre s'havia destinat a alumnes més grans, habitualment de secundària.

Avui divendres es realitza una altra vegada l'obra i hi estan convidats els alumnes dels altres centres educatius del municipi.

Comenta aquest article