Informació general

La Generalitat afirma que l'ERO "respon a les necessitats d'estabilitat pressupostària que ha de complir l'Ajuntament de Cambrils"

Per Redacció

Foto d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Cambrils

A principis del mes de maig, la diputada d'ICV al Parlament de Catalunya –Hortènsia Grau– va preguntar al Govern de la Generalitat sobre l'ERO que afecta els treballadors de l'Ajuntament de Cambrils i els deutes acumulats que té pendents el govern amb l'ajuntament. La vicepresidenta Joana Ortega va manifestar que, l'ERO respon a les necessitats d'estabilitat pressupostària que ha de complir i no a motius de tresoreria, ja que un ERO mai s'inicia per motius pressupostaris".

Sobre els deutes acumulats, Ortega va apuntar que el Govern "paga els seus deutes als Ajuntaments amb molta dificultat, però ho fa  de forma objectiva i d'acord amb les necessitats reals de cada municipi". La vicepresidenta va recordar que hi ha una "dificultat econòmica evident" que es veu agreujada com a conseqüència directa d'un conjunt de factors que han generat greus dificultats en la liquidat de la tresoreria de la Generalitat. Ortega va afirmar que, "l'efectivitat dels pagaments pendents dependrà de les disponibilitats de la tresoreria de la Generalitat en cada moment".

Hortènsia Grau també va preguntar sobre el deute relatiu a la Llei de Barris. En aquest cas, el Govern va afirmar que la Generalitat no ha pogut fer front als pagaments de subvenció per la Llei de Barris dins del pressupost 2012. "Quan es disposi de partida pressupostària destinada als programes de barris dels ajuntaments, es prioritzaran els pagaments pendents dels deutes més antics".

Comenta aquest article