Cultura

L'Arxiu Municipal de Cambrils participa a la Setmana Internacional dels Arxius 2013

Per Redacció

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) participa, per segon any, a l'edició d'enguany de la Setmana Internacional dels Arxius que se celebra durant aquests dies, entre el 3 i 9 de juny. Coordinada per la Generalitat de Catalunya, els objectius d'aquesta setmana, a nivell internacional, són conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius ja que, constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat. La Setmana Internacional dels Arxius pretén sensibilitzar els dirigents sobre els beneficis de la gestió documental; busca sensibilitzar al sector públic i privat de la necessitat de preservar els arxius i facilitar l’accés als mateixos; i espera promoure i millorar la imatge dels arxius a nivell mundial. Cinc són les exposicions virtuals que han estat produïdes o coproduïdes per l’AMCAM entre els anys 2010 i 2013 i que, des d'ahir, es poden consultar a l’espai web de l’AMCAM dins de www.cambrils.cat. En aquestes exposicions, les fotografies hi tenen un fort protagonisme, sempre acompanyades i contextualitzades per altres tipus de documents.  Amb la publicació d'aquestes cinc mostres virtuals, l’AMCAM continua divulgant, per diferents canals, elements del patrimoni documental; sempre seleccionats i situats en el seu context per tal d’ajudar a comprendre millor la història i la realitat de Cambrils.

Les exposicions virtuals que l'AMCAM ha presentat són:

- De garbí a llevant: un segle de transformacions del paisatge de costa de Cambrils. A través d’una trentena d’imatges, es proposa un recorregut per la franja del terme més transformada per la natura i per l’acció humana al llarg del segle XX.
- La llum a les celebracions de Cambrils. Una petita mostra de la presència de ciris, atxes i fanalets a les festes religioses de mitjans del segle XX. Produïda com a complement de l’exposició Spiritus lux.
- Retrats de festa. Una quarantena d’imatges que recorren el cicle festiu de Cambrils, mostrant els protagonistes de les festes: balladors, músics, cantaires, pubilles, públic...
- La Fira des de la mirada dels fotògrafs (1957-1979). Estands, espais firals, visitants, activitats culturals... La vida a la Fira de Cambrils a través de 31 fotografies del fons Ortoneda Vernet.
- Estiuejant a Cambrils: fotografies de la família Dolsa (1900-1936). Imatges de la vida que, aquests pioners del turisme a Cambrils, feien al seu xalet de la Llosa i als espais on es desenvolupava el seu temps d’oci.

Comenta aquest article