Informació general

El capità marítim de Tarragona fa una xerrada a la patrulla de costes de la Policia Local sobre la nova normativa

Per Redacció

Òscar Villar va explicar la nova normativa als quatre agents de la patrulla de costes

El capità marítim de Tarragona –Òscar Villar– es va reunir ahir amb els quatre agents que aquest estiu integraran la patrulla de costes de la Policia Local de Cambrils per informar-los de la nova normativa de costes. La unitat, que estarà operativa del 21 de juny al 15 de setembre, s’encarregarà de la gestió de la zona de bany, els accessos i els canals d'abalisament.

L’objectiu és la vigilància i prevenció a les platges en la franja horària de més afluència, sobretot pel que fa a furts i infraccions administratives com la venda ambulant, l’acampada o la navegació d’embarcacions a motor en zones de bany, entre altres. La unitat es va posar en marxa el 1993 i és una de les pioneres de l’Estat. El que més destaca és que els agents es desplacen amb bicicleta de muntanya amb l’equipament de material d’oficina per poder tramitar denúncies i donar informació.

Primera sessió de formació voluntària

D'altra banda, ahir es va dur a terme la primera sessió de formació voluntària a la Policia Local de Cambrils.  El dia de formació voluntària és una proposta formativa que entra dins de l’àmbit de la seguretat ciutadana, i és impartit per membres de la Policia Local de Cambrils i membres especialitzats del cos de Mossos d’Esquadra. Els destinataris de la instrucció són membres de la Policia Local de Cambrils obert a d’altre forces i cossos de seguretat.

Durant aquesta jornada, els agents adquireixen coneixements bàsics i recordatoris en tasques quotidianes en la via pública. El programa del curs tracta de la uniformitat, pràctiques d’identificació, pràctiques en establiments, pràctiques de control de vehicles / ocupants, i una pràctica lliure. La metodologia és teòrico-pràctica amb supòsits a través de simulacions i exercicis pràctics. La segona jornada està prevista pel proper 25 de juny.

Comenta aquest article