Cultura

La Sala Àmbits inaugura l'exposició "Més o menys Brossa. 42 il·lustradors interpreten Joan Brossa"

Per Judit Pinazo



La regidora de Cultura -Neli Queral- va inaugurar ahir al vespre l'exposició
Ahir el vespre es va inaugurar a la Sala Àmbits del Centre Cultural l'exposició "Més o menys Brossa. 42 il·lustradors interpreten Joan Brossa" produïda per la Fundació Caixa Sabadell. L'exposició s'emmarca dins els actes del programa "Dies de llibres" que s'ha organitzat amb motiu de la diada de Sant Jordi. La regidora de Cultura –Neli Queral– va ser l'encarregada d'inaugurar l'exposició.

"Més o menys Brossa" ofereix les interpretacions personals que 42 artistes fan de l'obra del poeta català. Entre els il·lustradors que hi participen, tots catalans, hi trobem noms tan reconeguts com el de la dibuixant Pilarín Bayés.

Els il·lustradors que participen en la mostra han escollit algun poema entre els diferents àmbits que exploren la personalitat creativa de l'artista i que són fàcilment associables al seu treball. És a dir, han donat diferents visions que el poeta tenia de veure la literatura. La regidora de Cultura –Neli Queral– va destacar les diferents interpretacions que n'han fet els il·lustradors "hi ha des d'interpretacions de tipus publicitari, creació artística de pintura a una sèrie de textos que acompanyen les interpretacions molt interessants". La mostra pretén endinsar-se dins la manera d'entendre el món literari que tenia Joan Brossa.

Entre els més de 40 quadres que es poden veure a l'exposició parlen de temàtiques ven diverses. Alguns d'ells fan referència a la màgia, una de les passions de l'autor. També n'hi ha que interpreten l'exploració de Brossa sobre les lletres de l'alfabet. L'interès pel teatre de l'autor també es pot veure en l'exposició, igual que la fascinació de l'autor pel Carnaval i l'interès del poeta per formes populars.

L'exposició romandrà oberta fins al proper 2 de maig a la Sala Àmbits del Centre Cultural.

Comenta aquest article