Informació general

La Creu Roja signa un acord amb Makro per a la compra de productes per la petita infància

Per Redacció

Lluïsa Rom, Rafael Pérez-Armenteros, Joan Manuel Gutiérrez, Marc Fargas i Carme Cros, aquest passat divendres a la seu de la Creu Roja

El president de la Creu Roja a Cambrils, Joan Manuel Gutiérrez; el director de Makro a Tarragona, Rafael Pérez-Armenteros; la regidora de Benestar de l'Ajuntament, Lluïsa Rom i els membres de l’Assemblea local de Creu Roja van presentar el passat divendres, 31 de maig, l’acord entre l’organització humanitària i aquesta empresa majorista per la compra a preu de cost de productes d’higiene i alimentació infantil. Els productes, entre els que hi ha bolquers i farinetes per a nadons, es destinaran a atendre les necessitats de persones residents a Cambrils a qui els serveis socials de l’Ajuntament els han prescrit aquesta prestació per la seva situació econòmica i/o social.  L’Assemblea local destinarà enguany 3.000 euros del seu pressupost i gràcies a l’acord amb Makro s’ha pogut aconseguir més de 2.800 pots de farinetes i 3.800 bolquers.

Gairebé 2.700 persones van rebre aquests ajuts durant 2012

L’any 2012, a Cambrils, 2.689 persones van rebre algun d’aquests ajuts. Concretament, es va donar suport amb despeses de manutenció –alimentació i vestit– a 2.339 persones. La resta d’ajuts van anar destinats a despeses de subministraments, farmàcia i habitatge. L’actual situació econòmica ha provocat que en els últims tres anys s’hagi duplicat el nombre de persones que han percebut aquest tipus de prestació i és en l’àmbit de la infància on han augmentat considerablement els índex de pobresa.

Distribució i repartiment d’aliments

A Cambrils, la distribució i repartiment d’aliments es fa de manera coordinada amb Caritas, i a partir d’aquest mes de juny, s’incorporarà en el circuit l’Assemblea Local de Creu Roja. Aquesta entitat complementarà, tal com s’estableix en el circuit, aquells casos que sota criteri tècnic i d’acord al reglament municipal d’ajuts d’urgència, es trobin en una situació d’extrema vulnerabilitat i/o requereixin de productes d’higiene i d’alimentació infantil.

Comenta aquest article