Informació general

L'Ajuntament haurà de pagar 991.000 euros a l'empresa Viescu 89 S.A. en compensació per la cessió d'uns terrenys al polígon Belianes

Per Berta Ruiz

Vista aèria del polígon Belianes

L’Ajuntament de Cambrils haurà de pagar 991.784 euros, en diferents anualitats, a l’empresa Viescu 89 S.A. en compensació per la cessió d’uns terrenys que el consistori cambrilenc va fer fa anys per tal que s’urbanitzés el polígon industrial Belianes 1. En la sessió plenària d’aquest passat dimarts, el regidor d’Hisenda –Ramon Llobet– es va remuntar al plenari del 28 de novembre de l’any 2006, on es va acordar el fi del procediment judicial emprès per l’empresa contra l’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació del polígon Belianes 1. En aquest espai, l’empresa Viescu 89 S.A. hi tenia un solar de més de 8.200 metres, que van haver de cedir. L'Ajuntament va compensar-los amb un altre terreny a Belianes 1 de poc més de 4.000 metres quadrats de superfície. L'empresa va portar als tribunals aquest assumpte perquè considerava que el preu que havien de rebre per la resta de metres quadrats no era el correcte, així que l'Ajuntament va iniciar una negociació amb l'empresa. L’any 2006 van arribar a l'acord que consistia en que, com a màxim en dos anys, quan estigués en marxa la urbanització del polígon Belianes 2, l'Ajuntament cediria donaria un altre solar a l'empresa. Aquest desenvolupament urbanístic però, no va arribar i finalment l'Ajuntament ha de compensar econòmicament l’empresa promotora.

Calendari de pagaments en quatre anys

Així doncs, en el passat ple es va aprovar el calendari de pagaments que l’Ajuntament haurà d’assumir en els propers quatre anys. Enguany, a data de 31 de maig, el consistori haurà de pagar una primera anualitat de 150.000 euros; l’any 2014 haurà de pagar una quantitat de 280.000 euros; l’any 2015, 280.000 euros més i l’any 2016, 280.000 euros més. Cal destacar que aquest acord està subjecte a una revisió de les condicions en funció de la liquiditat de les arques municipals. És a dir, en comptes de pagar una anualitat en una sola tongada es podria repartir en diversos pagaments dins d’un mateix any. La votació d'aquest punt de l'ordre del dia va rebre els vots favorables de l'equip de govern i les abstencions dels regidors del PSC.

Comenta aquest article