Informació general

El col·lectiu de treballadors municipals afectats per l'ERO afirma que l'Ajuntament vol privatitzar els serveis

Per Redacció

Concentració dels treballadors al vestíbul de l'Ajuntament, el passat 30 d'abril

El col·lectiu de treballadors i treballadores municipals afectats per l'ERO ha enviat un comunicat per expressar la seva opinió sobre el futur de Cambrils i com afectaran aquests 33 acomiadaments als serveis que actualment s'ofereixen des de l'Ajuntament. Sota el títol "Cambrils: camí de la privatització", els treballadors apunten que l'escrit va "adreçat al ciutadà, que paga amb dificultat els seus impostos, i veu com una mala gestió dels governants afecta directament la seva qualitat de vida, pagant més i obtenint menys serveis o contraprestacions".

Segons afirmen els treballadors, "l'ajuntament no està sent sincer amb el ciutadà ni amb els treballadors del consistori". El col·lectiu manifesta que l'equip de govern hauria de "vetllar" per mantenir els serveis públics al municipi i en l'ERO "s'acomiadaran a trenta-tres treballadors que realitzen aquests serveis".

El turisme es veurà afectat per les retallades

El comunicat continua amb un exemple de com podria afectar l'ERO a tota la ciutat, sobretot, en la principal activitat econòmica de Cambrils: el turisme. Els treballadors avisen a les petites i mitjanes empreses que treballen en el sector turístic que ja es poden "anar acomiadant o canviant les vostres activitats a altres pobles veïns que mirin més pels vostres interessos. Cadascú de nosaltres, quan anem de vacances, volem trobar la ciutat neta, cuidada, endreçada, segura, amb bones platges, els jardins verds, que sigui acollidora, amb activitats d’oci per a tota la família, amb bons serveis, que es mengi bé, amb bons hotels... De totes les coses anteriorment anomenades, les sis primeres les ha de fer l’ajuntament". El col·lectiu afirma que els serveis municipals "quasi segur aniran a parar a mans privades i, a conseqüència, representarà un cost molt més alt".

El comunicat continua apuntant que, aquest equip de govern “gestiona molt bé els recursos” de tots nosaltres, com es nota que els diners no són seus; compren màquines per estar parades, acomiaden gent sense tenir en compte les conseqüències que això comporta al poble". El col·lectiu manifesta que, per tenir la ciutat en condicions, "a partir d’ara haurem de pagar més per obtenir el mateix resultat, ja que tindrem que contractar els serveis a fora, o simplement es deixaran de fer, o es faran malament, i per tant, perdrem aquest bé tan preuat que és el turisme". Amb aquest exemple de com afectaran els acomiadaments a Cambrils, el col·lectiu vol que el ciutadà reflexioni de com aniran a partir d'ara les coses i quin és el camí que ha decidit emprendre el consistori.

Comenta aquest article