Informació general

L'Ajuntament aprova un nou protocol per a la concessió de distincions i recompenses a la Policia Local

Per Berta Ruiz

Dependències de la Policia Local de Cambrils

La sessió plenària celebrada aquest passat dimarts va aprovar una sèrie de punts que afecten la Policia Local de Cambrils. Un d’aquests punts va ser l’aprovació del protocol de concessió de distincions i recompenses als membres del cos policial. Tal com va apuntar el regidor de Governació –Dani Milan– aquest és un nou reglament que pretén conèixer, oficialment, els mèrits de la Policia Local, equiparant-se a d’altres cossos policials que ja disposen d’un procediment normalitzat des de fa anys. Milan va explicar que, de la mateixa manera que l’any passat es va aprovar el Reglament de la Policia, ara amb el nou protocol es busca premiar els agents que protagonitzin actuacions policials destacades. Si el Reglament de la Policia regula els deures professionals, el règim disciplinari i un nou model organitzatiu; el document que ara es s’aprova s’ocupa de les condecoracions per reconèixer la feina dels membres del cos de la policia.

El nou protocol estableix un règim de recompenses que es divideix en quatre tipologies: les felicitacions i diplomes de Mèrit Policial; la Medalla de la Fidelitat;  la Medalla Municipal al Mèrit Policial i els Membres Honoraris. La concessió de les felicitacions i diplomes de Mèrit Policial es realitzarà a proposta del cap de la Policia Local i seran concedides per la Junta de Govern Local. La concessió de les Medalles i el nomenament de membres honoraris correspondrà al ple, i seran proposades per l’alcalde o alcaldessa. Cal destacar que aquest punt va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern i del PSC i les abstencions dels regidors del NMC.

Aprovació del nou programa estratègic de la Policia Local 2013-2015

En aquest mateix àmbit, el ple també va aprovar el nou programa estratègic de la Policia Local 2013-2015. Segons va comentar Milan, el programa pretén establir els eixos estratègics i les bases per a millorar l’organització de la Policia. Aquestes bases se centren, tal com va afirmar el regidor de Governació, en: servei al ciutadà, planificació i normativa, sinergies amb d’altres cossos policials i formació continuada per als agents. Tot plegat, segons Milan, amb l’objectiu d’estabilitzar la plantilla, un equip directiu que lideri o la creació de noves unitats com la unitat territorial motoritzada. Novament, el punt va ser aprovat pel govern i pel PSC, mentre que el NMC es va abstenir. De fet, el portaveu del NMC –Oliver Klein– va valorar positivament el nou programa estratègic com un instrument vàlid, però, per altra banda, va dir que “és millor si hi ha un bon ambient de treball i, en aquest cas, se’ns donen unes versions que no ens agraden”.

Nomenament del nou sotscap de la Policia Local

Finalment, en la sessió plenària es va aprovar el nomenament del sotscap de la Policia Local en la persona de Manel Muñoz. El regidor de Governació va comentar que era necessari normalitzar l’estructura normal d’una comissaria amb les figures de cap i de sotscap i s’ha decidit nomenar Muñoz per la seva antiguitat al cos. Aquest nomenament va rebre els vots favorables de l’equip de govern i del PSC i les abstencions del NMC, formació que habitualment s’absté en l’àmbit de personal. En aquest punt, Oliver Klein del NMC va voler destacar que aquest nomenament no comporta cap retribució especial per aquesta figura.

Comenta aquest article