Informació general

El judici per l'ERO dels treballadors de la TDCamp se celebrarà aquest mes de juny

Per Cristina Sierra

Estudis de la TDCamp

Durant el torn de precs i preguntes de la sessió plenària celebrada ahir al matí, el grup del Nou Moviment Ciutadà (NMC) es va interessar sobre l'estat de l'ERO dels treballadors de la TDCamp. L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va explicar que, després de no haver arribat a cap acord durant el període de negociacions, els treballadors van presentar un recurs judicial contra l'ERO. Dalmau va apuntar que el judici que resoldrà el tema dels acomiadaments se celebrarà aquest mes de juny. D'altra banda, l'alcaldessa va dir que els treballadors també van presentar un recurs de mesures cautelars en contra del tancament anticipat de les emissions de la TDCamp. Aquest judici se celebrarà durant el gener de 2014.

Robert Benaiges: "El protocol de l'acte del pregó de la Fira va ser un desastre"

Per la seva banda, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va fer un prec relacionat amb l'escridassada que hi va haver el passat diumenge durant l'acte del pregó de la Fira. Benaiges va apuntar que, "el protocol de l'acte va ser un desastre. Una persona no se'n pot encarregar de tot: de presentar l'acte, de fer discursos i de negociar l'ERO. Si es decideix tirar endavant un acte, s'ha de fer amb garanties". Benaiges també va lamentar que durant l'acte del pregó es cités el seu cognom per equivocació i va afirmar: "hi ha una mena d'obsessió amb el meu nom".

L'alcaldessa va protestar per aquestes declaracions del portaveu socialista i va manifestar que, "tenint en compte les condicions de l'acte, trobo una falta de sensibilitat extrema dir que el protocol va ser un desastre. El protocol et dóna unes instruccions i el vam intentar dur a terme. L'emplaço a reflexionar de tot el que ha dit".

El NMC, descontent amb les obres de la rotonda de l'antiga N-340

D'altra banda, el NMC va voler preguntar oralment per les obres de la rotonda de l'antiga N-340. Klein va apuntar que hi ha un cert descontent sobre com ha quedat l'entrada a la ciutat. "No em sembla bonic", va manifestar. El portaveu del NMC va advertir de la perillositat del pas de vianants situat just a sobre del pas subterrani. El regidor de Governació –Dani Milan– va respondre que s'ha ampliat la mida del pas de vianants, s'han tallat les branques dels arbres que podien dificultar la visibilitat, s'ha millorat la senyalització i també s'estan estudiant altres mesures per evitar accidents.

Per últim, Klein va explicar que els ajuntaments de Tarragona i Reus no cobraran les plusvàlues de les famílies en dació de pagament. L'alcaldessa va apuntar que s'estudiarà aquesta mesura i es respondrà en la propera sessió plenària.


Moció de CiU per demanar als bancs el pagament de les quotes de les comunitats de veïns

A l'ordre del dia del ple hi figurava una moció del grup municipal de CiU per demanar als bancs el pagament de les quotes de les comunitats de veïns. La regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va ser l'encarregada de llegir la moció que insta als bancs a pagar les despeses de les comunitats dels habitatges que s'han quedat després d'una execució hipotecària; oferir mediació i assessorament a les comunitats de veïns afectades, i donar trasllat d'aquests acords als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la Federació d'Associacions de veïns i a la direcció de les entitats bancàries que disposin d'oficines en aquest terme municipal. La moció es va aprovar de manera unànime.

Comenta aquest article