Esports

El primer Triatló de Cambrils comptarà amb la participació d'uns 900 triatletes

Per Cristina Sierra

Juanan Fernández i Lluís Abella van presentar, ahir, la primera edició del Triatló de Cambrils

El proper diumenge 9 de juny se celebrarà la primera edició del Triatló de Cambrils, que ja compta amb més de 600 inscrits. Ahir al matí, el regidor d'Esports –Lluís Abella– i el gerent de Running Solutions –Juanan Fernández– van presentar la prova esportiva que preveu arribar als 900 participants. Fernández va apuntar que el ritme d'inscripcions està sent tot un "èxit", ja que la mitjana de participació en competicions de triatló és d'entre 200 i 400 atletes.

El regidor d'Esports va valorar molt positivament el fet que Cambrils aculli aquesta primera edició del triatló, ja que és un esport a l'alça i es pretén buscar el mateix impacte que genera la Mitja Marató de Cambrils. Abella va agrair la col·laboració del Club Nàutic Cambrils i del Club Triatló Cambrils, una de les entitats esportives que més ha augmentat el nombre de socis aquest any i que participarà en la prova amb més de 20 triatletes. El regidor també va explicar que el dia de la prova la mobilitat es veurà una mica afectada però, en tot cas, només afectarà a la zona de ponent.

El Triatló tindrà les modalitats olímpica i sprint

El gerent de Running Solutions, per la seva part, va agrair el suport de l'Ajuntament de Cambrils i va apuntar que la idea és donar continuïtat al triatló i que esdevingui un referent esportiu com la Mitja Marató de Cambrils. Fernández va afirmar que aquesta primera edició comptarà amb la participació de triatletes de nivell estatal com Albert Parreño, Sara Loher i Rodrigo Torres. A més, també hi participaran dos triatletes paralímpics, un fet que "complica la logística però que val la pena per solidaritat i integració", va afirmar. D'altra banda, Fernández va apuntar que la majoria de participants en el triatló vindran de fora de la província de Tarragona. sobretot del País Basc i el País Valencià, i que s'allotjaran a l'hotel Tryp Port Cambrils.

El primer Triatló de Cambrils tindrà dues modalitats. Per una banda hi haurà la modalitat olímpica que consistirà en 1.500 metres nedant des de la platja de la desembocadura de la riera d'Alforja; 40 quilòmetres de bicicleta per l'antiga N-340 en direcció a Miami, i 10 quilòmetres de cursa a peu pel passeig de Ponent. Cal dir que en aquesta part es faran dues voltes als circuits. Per aquesta modalitat, l'hora de sortida serà a les 7:50 hores pels triatletes paralímpics, a les 8 hores pels participants federats i a les 8:02 hores pels no federats. D'altra banda, hi haurà la modalitat sprint que consistirà en 750 metres de natació, 20 quilòmetres de bicicleta i 5 quilòmetres de cursa –una volta als circuits–. En aquesta modalitat, l'hora de sortida serà a les 10.30 hores pels participants federats i a les 10:32 pels no federats. Es preveu que de cada modalitat hi hagi uns 450 participants.

Els boxes se situaran al pàrquing del parc del Pescador

Fernández va explicar que l'horari de recollida dels dorsals serà dissabte 8 de juny de les 16 a les 20 hores i el mateix diumenge de la prova de les 6:15 a les 7:30 hores. Diumenge també s'haurà de fer el check-in de les bicicletes als boxes que se situaran al pàrquing del parc del Pescador. Tots els participants rebran coma obsequi una samarreta tècnica de la marca Sural, una de les marques que patrocinen la prova, un lot de nutrició i una foto de l'arribada a la meta.
Les inscripcions al primer Triatló de Cambrils seguiran obertes fins el proper dimecres 5 de juny.

Comenta aquest article