Informació general

El concurs de vigilància i socorrisme a les platges de Cambrils queda desert

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo

Cap de les tres empreses que es van presentar al concurs públic per a fer-se càrrec del servei de vigilància i socorrisme a les platges de Cambrils complia amb els requisits demanats. És per això que el concurs ha quedat desert ja que, segons informava ahir l'Ajuntament després de revisar les propostes presentades, cap de les tres empreses complia les condicions administratives.

Ara, doncs, l'Ajuntament prepara un nou plec de condicions que s'aprovarà a la junta de govern d'aquest proper divendres per tal d'obrir un nou concurs urgent. Es preveu que surti publicat al BOP dimarts o dimecres de la setmana que ve i, un cop publicat, hi haurà un termini de vuit dies perquè les empreses puguin tornar a presentar ofertes. En aquest cas, segons explicava la regidora de Turisme, Anna López, ""l'únic que no es demanarà ara, a diferència de l'anterior convocatòria, és la classificació empresarial. La resta és el mateix. Nosaltres el que no podíem era saltar-nos aquest pas ja que ho marca la llei. Per l'import que té aquest concurs estàs obligat a demanar una empresa amb classificació empresarial".

Els anys d'experiència de Creu Roja en el servei de vigilància i salvament a les platges de Cambrils és un dels mèrits d'aquesta entitat i tindrà la seva valoració, tot i que, tal com diu la regidora, "no es pot mirar un apartat només, s'ha de mirar tot el conjunt. Dins el plec de condicions tècniques serà una qüestió a valorar però hi han més qüestions que s'han de valorar".

Desacord amb el concurs


Pel que fa al tema del concurs d'adjudicació del servei de vigilància i socorrisme a les platges de Cambrils la PLIC considera que gràcies a Creu Roja fins ara el municipi havia tingut un dels millors serveis d'aquestes característiques d'arreu de l'Estat. El regidor -Xavier Martí- considera que amb els anys que fa que Creu Roja dóna aquest servei valia la pena confiar en aquesta entitat.

A més el regidor considera que la "certificació empresarial" que es demana per poder participar en el concurs no s'ajusta a totes les tasques que s'han de desenvolupar en una platja "la certificació que es demana és de vigilància, sense especificar que sigui vigilància de platges, i pensem que el que s'havia d'haver exigit són les certificacions de socorrisme i de transport sanitari".

Comenta aquest article