Cambrils i l'Ametlla de Mar organitzaran, conjuntament, les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau
![]() |
Un moment de l'acte de presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, ahir al matí a la Diputació de Tarragona |
El peix blau serà el protagonista de les jornades gastronòmiques que se celebraran properament a Cambrils i a lAmetlla de Mar, en les quals participaran 40 restaurants, que oferiran diferents menús elaborats amb aquest producte gastronòmic. Cambrils serà el primer municipi a acollir les jornades del 24 de maig al 2 de juny-, mentre que lAmetlla de Mar clourà les jornades del 7 al 16 de juny-.
Els detalls daquesta iniciativa conjunta es van fer públics, ahir al matí, en el marc d'una roda de premsa celebrada al Palau de la Diputació de Tarragona, en què van participar el president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet; lalcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau; lalcalde de lAmetlla de Mar Andreu Martí; els regidors de Turisme dambdós municipis; la regidora de Promoció Econòmica de Cambrils Carme Cros, i els presidents de les Confraries de Pescadors dels dos municipis.
Les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Cambrils i de lAmetlla de Mar són el resultat de la col·laboració i iniciativa dels Patronats de Turisme daquestes dues poblacions, que han treballat conjuntament per oferir al ciutadà i al visitant un producte gastronòmic de gran qualitat a preus assequibles 27 establiments a Cambrils i 13 a lAmetlla de Mar inclouran a les seves cartes menús per 18, 25 o 38 euros.
Potenciar la gastronomia del producte de temporada
Lobjectiu és potenciar la gastronomia local lligada al producte de temporada i, de retruc, dinamitzar lactivitat turística i també la pesquera de la Costa Daurada i de les Terres de lEbre. Així ho van posar de manifest el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, qui va elogiar "laliança estratègica entre aquestes dues potències pesqueres i la seva voluntat de tirar endavant iniciatives conjuntes". Finalment, va destacar el treball que es du a terme des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en "lencaix clar i adequat de tots els productes agroalimentaris de qualitat que es generen a la demarcació en lactivitat turística", tot relacionant directament el sector primari i el terciari.
Daltra banda, lalcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau, va manifestar que lobjectiu daquestes jornades és "posar en valor els beneficis saludables i gastronòmics del peix blau", tot afirmant que "és un producte de molt alta qualitat". A més, fent referència a la col·laboració amb lAmetlla de Mar, va expressar la seva satisfacció i va afirmar que espera que "sigui un punt i seguit, que permeti fer-ho molts anys més". En aquest sentit, lalcalde de lAmetlla de Mar, Andreu Martí, va manifestar que "avui és un dia important perquè sinicia una nova etapa, centrada en lesforç comú per promoure el consum del peix blau de les nostres comarques", destacant la "tradició marinera i les arrels comuns de Cambrils i de lAmetlla de Mar".
Activitats paral·leles
A més de lactivitat que es generarà als establiments de restauració implicats en el projecte, shan organitzats activitats paral·leles com les degustacions que elaborarà la Confraria de Pescadors de Cambrils. La XIX Diada dels Fideus Rossejats i dels Peix Blau a lAmetlla de Mar. I també la presentació, el dia 11 de juny a lAmetlla de Mar, del Pla Integral dActivitats Nàutiques i Turístiques, entre altres activitats.