Informació general

Cambrils i l'Ametlla de Mar organitzaran, conjuntament, les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

Per Redacció

Un moment de l'acte de presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, ahir al matí a la Diputació de Tarragona

El peix blau serà el protagonista de les jornades gastronòmiques que se celebraran properament a Cambrils i a l’Ametlla de Mar, en les quals participaran 40 restaurants, que oferiran diferents menús elaborats amb aquest producte gastronòmic. Cambrils serà el primer municipi a acollir les jornades –del 24 de maig al 2 de juny-, mentre que l’Ametlla de Mar clourà les jornades –del 7 al 16 de juny-.
Els detalls d’aquesta iniciativa conjunta es van fer públics, ahir al matí, en el marc d'una roda de premsa celebrada al Palau de la Diputació de Tarragona, en què van participar el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–; l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–; l’alcalde de l’Ametlla de Mar –Andreu Martí–; els regidors de Turisme d’ambdós municipis; la regidora de Promoció Econòmica de Cambrils –Carme Cros–, i els presidents de les Confraries de Pescadors dels dos municipis.

Les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Cambrils i de l’Ametlla de Mar són el resultat de la col·laboració i iniciativa dels Patronats de Turisme d’aquestes dues poblacions, que han treballat conjuntament per oferir al ciutadà i al visitant un producte gastronòmic de gran qualitat a preus assequibles –27 establiments a Cambrils i 13 a l’Ametlla de Mar inclouran a les seves cartes menús per 18, 25 o 38 euros–.

Potenciar la gastronomia del producte de temporada

L’objectiu és potenciar la gastronomia local lligada al producte de temporada i, de retruc, dinamitzar l’activitat turística i també la pesquera de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre. Així ho van posar de manifest el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, qui va elogiar "l’aliança estratègica entre aquestes dues potències pesqueres i la seva voluntat de tirar endavant iniciatives conjuntes". Finalment, va destacar el treball que es du a terme des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en "l’encaix clar i adequat de tots els productes agroalimentaris de qualitat que es generen a la demarcació en l’activitat turística", tot relacionant directament el sector primari i el terciari.

D’altra banda, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, va manifestar que l’objectiu d’aquestes jornades és "posar en valor els beneficis saludables i gastronòmics del peix blau", tot afirmant que "és un producte de molt alta qualitat". A més, fent referència a la col·laboració amb l’Ametlla de Mar, va expressar la seva satisfacció i va afirmar que espera que "sigui un punt i seguit, que permeti fer-ho molts anys més". En aquest sentit, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, va manifestar que "avui és un dia important perquè s’inicia una nova etapa, centrada en l’esforç comú per promoure el consum del peix blau de les nostres comarques", destacant la "tradició marinera i les arrels comuns de Cambrils i de l’Ametlla de Mar".

Activitats paral·leles

A més de l’activitat que es generarà als establiments de restauració implicats en el projecte, s’han organitzats activitats paral·leles com les degustacions que elaborarà la Confraria de Pescadors de Cambrils. La XIX Diada dels Fideus Rossejats i dels Peix Blau a l’Ametlla de Mar. I també la presentació, el dia 11 de juny a l’Ametlla de Mar, del Pla Integral d’Activitats Nàutiques i Turístiques, entre altres activitats.

Comenta aquest article