Informació general

L'Ajuntament de Vinyols i els Arcs modifica el pla urbanístic de la Fontcoberta per ampliar les zones comercials

Per Cristina Sierra

Carrers urbanitzats de la zona de la Fontcoberta, al terme municipal de Vinyols i els Arcs

L'Ajuntament de Vinyols i els Arcs ha fet una modificació inicial del pla parcial dels terrenys de la zona de la Fontcoberta per ampliar les zones comercials. Fonts del consistori de Vinyols i els Arcs han explicat a Revista Cambrils Diari Digital que aquesta modificació s'ha aprovat al ple de l'Ajuntament i ara es troba a la Delegació Territorial d'Urbanisme, pendent d'aprovació. Segons han apuntat des del consistori, els propietaris de les diferents parcel·les de la Fontcoberta han sol·licitat aquesta modificació, "ja que en la situació actual, la demanda d'espai comercial té més sortida que la residencial, ja que ara pràcticament no es construeixen habitatges".

En un principi, el projecte d'urbanització de la Fontcoberta ja contemplava una zona comercial que s'ubicava a les parcel·les dels carrers principals. Ara, amb la modificació, les zones comercials s'han ampliat al vial del Cavet i els seus perímetres. "Aquesta zona comercial, tant abans com ara, va combinada amb la zona residencial, és a dir, del total de la edificabilitat hi ha un % destinat a edificació comercial i un altre % a residencial", apunten des del consistori vinyolenc. Un cop s'aprovi aquesta modificació, es publicarà al DOGC perquè sigui efectiu i els propietaris ja podran començar a edificar.

L'Ajuntament de Cambrils ha presentat al·legacions en contra de la modificació

La decisió del consistori vinyolenc d'ampliar la zona comercial de la Fontcoberta no ha agradat gens a l'Ajuntament de Cambrils, que ha presentat al·legacions en contra de la modificació. Segons fonts municipals, el consistori va presentar les al·legacions a la Delegació Territorial d'Urbanisme demanant que es tingués en compte que la zona de la Fontcoberta està al costat del terme municipal de Cambrils i que aquesta modificació podria afectar a diferents sectors cambrilencs, tant comercials com serveis municipals.

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va explicar, en el darrer ple ordinari, la postura que ha adoptat l'Ajuntament davant aquesta decisió del consistori vinyolenc, arran d'una pregunta formulada pel grup municipal del PSC. Dalmau va manifestar la seva preocupació per aquesta ampliació de la zona de la Fontcoberta i va apuntar que el trànsit seria un dels problemes principals d'aquesta acció. "Ens suposarà una sèrie de problemes que haurem de resoldre nosaltres", va dir. Des de l'Ajuntament de Cambrils s'ha afirmat que si es fa la zona comercial hi haurà un increment de trànsit i aquest problema acabarà suposant una major feina a la Policia Local de Cambrils. "S'han de preveure les conseqüències de tirar endavant aquesta acció", han apuntat.

Plànol de la zona de la Fontcoberta, delimitada pel vial del Cavet (zona inferior) i pel camí de Vilafortuny (zona superior). A la dreta hi ha el camí de Sant Joan i a l'esquerra hi ha la zona direccional de Cambrils, amb les dependències de l'Ajuntament, l'Hospital Lleuger i el Palau Municipal d'Esports. Al mapa s'hi distingeixen les diferents zones: en color groc hi ha la zona de ciutat jardí comercial (habitatges i comerços); en color blau hi ha la zona d'equipaments; en color verd hi ha les zones verdes i els jardins públics, mentre que en color rosat hi ha les zones d'habitatges

Comenta aquest article