Informació general

La Policia Local reobre la seva oficina a la Cooperativa Agrícola

Per Redacció

Imatge de les dependències de la Policia Local a la Cooperativa Agrícola

La Policia Local de Cambrils ha reobert la seva oficina  a la Cooperativa Agrícola, on cada dimecres de les 18 a 19:30 hores, la patrulla verda atendrà les demandes dels pagesos amb l’objectiu de prestar un servei de proximitat a aquest col·lectiu. L’oficina es va posar en funcionament el passat  8 de maig a la mateixa dependència on ja hi havia estat anteriorment. Aquesta oficina servirà per a realitzar la majoria d’accions que afecten a la pagesia, des de traspassar informació d’interès policial de persones i vehicles sospitosos, o denunciar un robatori o furt en masos o collites, fins a sol·licitar permisos de crema de rostolls i altres tràmits.
Inicialment s’ha marcat un sol dia d’atenció a la setmana i, en funció de la demanda, es valorarà la possibilitat d’ampliar dies i hores.

L'oficina es va crear fa uns anys, però es va tancar

L’oficina es va crear fa uns anys, quan es va habilitar un mòdul de la Cooperativa Agrícola, però va obrir sense uns horaris definits d’atenció i va es va acabar tancant per diferents motius. Ara, s’ha valorat la necessitat de recuperar la idea amb un nou plantejament.
La unitat de la patrulla verda, creada el 1992, s’encarrega de la vigilància i prevenció de fets delictius al terme rural, de la normativa de caça, d’abocaments il·legals i del trànsit en camins, de la supervisió del manteniment i senyalització de vies rurals i platges, del control de l’estat de lleres de rieres, barrancs i caves per evitar que les pluges puguin ocasionar desbordaments o embussos,  de la comprovació de la neteja de solars denunciats, la protecció de la flora i la fauna, l’acompanyament en la mediació de conflictes veïnals, entre altres. A més, mantenen contactes periòdics amb els pagesos als masos.

Comenta aquest article