Informació general

Cambrils acollirà, aquest cap de setmana, la VI Fira Marítima de la Costa Daurada

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de presentació del Festival del Mar. D'esquerra a dreta: Joan Albert Campos, Miquel Guarner, Carme Cros, Fabián Escudé i Pep Subirats

Cambrils acollirà, del 17 al 20 de maig, el II Festival del Mar-VI Fira Marítima de la Costa Daurada. Una quarantena d’empreses expositores i mig centenar d’embarcacions amarraran al Moll de Ribera del port de Cambrils en una fira que combina una exposició comercial d’embarcacions, productes i serveis nàutics, i un ampli programa d’activitats lúdiques relacionades amb el mar amb l’objectiu de donar a conèixer les nombroses possibilitats d’oci del mar i la nàutica. Es tracta d’oferir oportunitats de compra d’embarcacions, tant noves com d’ocasió, i al mateix temps acostar la nàutica a la població i als visitants per dinamitzar l’activitat econòmica. Ahir al matí, es presentava en roda de premsa el programa d'activitats. Hi van ser presents la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Carme Cros–, el gerent de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) –Miquel Guarner–, el president de l'Estació Nàutica Costa Daurada –Joan Albert Campos–, el gerent del Club Nàutic Cambrils –Fabián Escudé– i el director esportiu del Club Nàutic Cambrils, Pep Subirats.

El festival, organitzat per l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona. Segons va apuntar Miquel Guarner, el pressupost de la fira marítima és d'uns 35.000 euros, 20.000 euros dels quals són aportats per l'Ajuntament de Cambrils. Cal que, juntament amb l'esdeveniment que s'organitza a Cambrils, ADIN ja ha organitzat una fira a Badalona i del 31 de maig al 2 de juny desembarcarà al port de Mataró. La de Cambrils és la més llarga de les tres programades, amb un dia més que la resta, i ofereix un programa molt complet d’activitats d’oci gràcies a la participació de l’Estació Nàutica de la Costa Daurada i al Club Nàutic Cambrils.

Aparador del mercat nàutic i activitats nàutiques

A l’exposició comercial, es podran trobar embarcacions semirrígides, unitats de pesca, llaüts, llanxes esportives i caiacs, motors, accessoris d’electrònica, i també una àmplia oferta de serveis nàutics, com escoles de vela, submarinisme, escoles nàutiques i empreses de lloguer d’embarcacions, entre altres. Pel que fa al vessant festiu, un altre dels atractius del festival, s’han programat activitats, gratuïtes o a preus molt econòmics, com sortides a navegar, tallers, concursos i exposicions. El programa inclou per exemple una espectacular simulació d'un rescat d'un nàufrag mitjançant un helicòpter i una demostració de material de seguretat marítima. També hi haurà una zona de wake surf, regates, batejos de vela, navegació en caiac, activitats subaquàtiques i xerrades sobre pesca, les tradicions marineres i la relació entre les xarxes socials i la nàutica. A banda, fins el 26 de maig es durà a terme un festival de proves d’embarcacions de la marca Bénéteau.

Potenciar el sector nàutic

En la roda de premsa d'ahir, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– explicava que l'Ajuntament aposta per aquesta fira amb l'objectiu de potenciar el sector nàutic, per tal que repercuteixi a tots els agents implicats, al Club Nàutic, a l'Estació Nàutica, a les empreses nàutiques i al conjunt de Cambrils. Per la seva part, Fabián Escudé i Pep Subirats del Club Nàutic Cambrils com el president de l'Estació Nàutica Costa Daurada –Joan Albert Campos– destacaven la consolidació de la fira i la implicació dels diferents sectors, així com facilitar l'accés al mar i a les activitats nàutiques al públic. Finalment, el responsable d'ADIN –Miquel Guarner– comentava que iniciatives com aquestes van en la línia de dinamitzar el sector.

Comenta aquest article