Informació general

S'inicien les tasques de condicionament de les platges de cara a la temporada turística

Per Redacció

Des d'ahir s'està portant a terme el condicionament de les platges cambrilenques

El departament de Serveis de l’Ajuntament de Cambrils ha iniciat, aquesta setmana, les tasques de condicionament dels més de 8 quilòmetres de platja de cara a la temporada turística. Es farà una neteja amb pales excavadores i màquines anivelladores per retirar les deixalles que s’acumulen amb els temporals de mar i de pluja durant l’hivern. D’aquesta manera, el terreny es torna a deixar amb el perfil apte perquè les màquines garbelladores, que porten una malla per purgar la sorra, hi puguin entrar per fer el manteniment durant l’estiu. A més, també es refaran sortides de barrancs i d'aigües pluvials. A més, un equip de quatre persones recorrerà tot el litoral per fer la neteja manual i el desbrossament d’herbes de la part més alta de les platges; és a dir, per arribar a les feines que no poden fer les màquines.

Moviments de sorres per recuperar les zones més degradades

D’altra banda, a finals d’abril, una mica més aviat que d'altres anys, el Ministeri de Medi Ambient va fer els moviments de sorra per recuperar les zones més degradades. Amb excavadores giratòries, es va traslladar la sorra de la part central de Vilafortuny fins al Cap de Sant Pere, al límit amb Salou. Aquest tram, d’entre 500 i 600 metres, pateix molta degradació durant l’hivern i la seva amplada queda reduïda a un màxim de 8 o 10 metres, mentre la sorra s’acumula al mig de Vilafortuny. Amb aquests moviments s’aconsegueix augmentar aquesta amplada en 10 o 15 metres més. A més, com a novetat, enguany també han portat sorra del tram de Torre de l’Esquirol cap a la platja de la riera d’Alforja, davant de l’oficina del Patronat de Turisme, tal com van sol·licitar en una reunió amb el Ministeri els regidors de Turisme i Espai Públic, Xavier Martí i Antonio Laguna, ja que la zona havia quedat molt malmesa després de l’última baixada d'aigües.

Comenta aquest article