Informació general

S'engega una campanya de sensibilització sobre el control del mosquit tigre a les escoles cambrilenques

Per Redacció

Imatge d'un dels tallers realitzats a l'escola Mas Clariana

L’Ajuntament de Cambrils, a través pel  Departament de Salut Pública Municipal i en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de la Generalitat, està desenvolupant una campanya de sensibilització, formació i informació sobre el mosquit tigre. Les actuacions, que van començar el 3 de maig, estan dirigides a l’àmbit escolar i a l’àmbit veïnal. Durant tot el mes de maig, el Servei de Salut Escolar està desenvolupant tallers als centres educatius de Cambrils –a l'escola Joan Ardèvol, a l'escola Marinada, a l'escola Cambrils, a l'escola Guillem Fortuny, a l'escola Mas Clariana i a l'escola La Bòbila. El taller s’ofereix als 309 alumnes de 5è de primària d’aquestes sis escoles públiques. Es tracta d'un taller per al control del mosquit tigre. L'objectiu d'aquesta actuació és capacitar els xiquets perquè actuïn com agents que col·laborin activament a limitar la densitat de la població del mosquit tigre.

Taller informatiu per combatre la presència del mosquit tigre

Durant el taller es projecta un conte –cedit per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú– adaptat a la seva edat i se’ls fa entrega d’un díptic que serveix d’eina de treball (encreuat) i que porta inclòs el decàleg per controlar el mosquit tigre. Se'ls parla del seu hàbitat natural, com van arribar aquí, què necessiten per viure i se’ls donen totes les normes per lluitar contra aquest mosquit. Aquest taller pretén convertir els nens i nenes en agents cívics antimosquits, desplegant  aquesta capacitat cap al seu àmbit familiar. Per això també es lliura a cada alumne un adhesiu d’agents cívics i un títol nominatiu.
 
Per altra part, i amb aquest mateix objectiu, durant la primera quinzena de juny es realitzaran sessions d’informació i formació amb els representants de les associacions de veïns i els gestors de comunitats de veïns.

Comenta aquest article