Societat

Cambrils acull l'assemblea anual de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG)

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'assemblea de l'ACPG, aquest passat divendres

Cambrils va acollir, el passat divendres 10 de maig, la XVI assemblea de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) que va aplegar al voltant d'una vuitantena de representants de diferents publicacions vinguts d'arreu de Catalunya. L'assemblea, que es va celebrar a les instal·lacions de El Dorado, va estar coorganitzada per Revista Cambrils per tal de commemorar el 60è aniversari de la publicació. L'Associació Cultural Revista Cambrils forma part de l'ACPG per la capçalera digital, revistacambrils.cat. El director de Revista Cambrils Diari Digital, a més, és membre de la junta directiva de l'entitat.

L'ACPG acull prop de 200 capçaleres

L'ACPG és, de les tres associacions de premsa catalanes, la que engloba més capçaleres associades. Actualment hi ha al voltant d'un centenar de capçaleres de premsa gratuïta i un centenar de capçaleres digitals, tant de Catalunya com de les illes Balears i Andorra. El repte dels mitjans de l'ACPG com el de tots els mitjans de comunicació actuals, és el de poder albirar un futur clar en un context difícil i canviant. És per això que l'apartat de plantejar nous reptes publicitaris és el que va acaparar un debat més intens en el si de l'assemblea.
Un cop acabada l'assemblea es va fer el dinar de cloenda en el que es va comptar amb l'assistència del Secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí; el Director general d'Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès i la Primera Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Cambrils, Carme Cros, com a personalitats destacades. El Patronat de Turisme i la Cooperativa Agrícola de Cambrils també van fer la seva aportació a l'assemblea. El Patronat va regalar material promocional i la Cooperativa, una ampolleta d'oli als assistents.

L'assemblea va aplegar al voltant d'una vuitantena de persones, representants de publicacions gratuïtes i de mitjans digitals

Comenta aquest article