Informació general

Els veïns del barri de l'Estació rebutgen la proposta d'ampliació de la zona blava i la creació de zones verdes i taronges

Per Berta Ruiz

Zona taronja que va pintar-se fa uns mesos –tot i que no està operativa– entre la nova rotonda construïda entre l'antiga N-340 i el carrer de Barcelona

L'Associació de veïns del barri de l'Estació ha votat en contra de la proposta d'ampliació de les zones blaves, així com la creació de noves zones verdes i taronges al barri. El passat divendres al vespre, al Centre Cultural, els veïns de l'Eixample es reunien en assemblea per tal de prendre una decisió sobre aquest tema. Concretament, dels 52 vots emesos: 33 vots van dir 'no' a l'ampliació, 18 vots van ser favorables a la proposta de l'Ajuntament i 1 vot més va ser nul. Per tant, tal com ha confirmat la presidenta de l'Associació de veïns del barri de l'Estació –Maria Rosa Colom– a Revista Cambrils Diari Digital, "la resposta que donarem a l'Ajuntament és que el barri no vol més aparcaments de pagament". Els resultats obtinguts en aquesta assemblea seran presentats al consistori. Des de l'associació han valorat molt positivament la participació de la gent, tant de socis com de veïns del barri que van assistir a l'assemblea.
Recordem que l'Eixample Vila era el darrer barri que quedava per pronunciar-se davant de la proposta municipal. Anteriorment, els barris de la Parellada i de l'Eixample Platja també havien rebutjat la proposta del consistori. El barri de la Parellada va votar-hi en contra en una assemblea de veïns, celebrada el 27 de març; mentre que l'Eixample Platja va fer una recollida de signatures, on prop de 400 residents van dir 'no' a aquesta ampliació de l'aparcament tarifat.

La proposta de l'Ajuntament

Aquesta proposta d'ampliació era la següent: a la Parellada es preveia una ampliació de la zona blava al carrer d’Anselm Clavé, al carrer de Francesc Pérez Dolz i al carrer de Gaudí, així com a tota l’avinguda de la Independència, mentre que l'avinguda del Mil·lenari seria una nova zona taronja. A l’Eixample Platja, l’Ajuntament proposava estendre la zona blava al carrer del País Basc i als passejos de Lluís Companys i de Francesc Macià. La resta de carrers perpendiculars –el carrer d’Extremadura, el carrer de Balears, el carrer de València, el carrer de Colom, així com el carrer de Galícia– serien zona verda i, el carrer d’Andalusia –paral·lel a la via fèrria– seria zona taronja. Finalment, per a l’Eixample vila es proposava fer com a zona blava els carrers de Sant Isidre i de Santa Joaquima de Vedruna que se sumarien a la ja existent de l’avinguda de Vidal i Barraquer. En aquest barri, els carrers de zona verda serien el carrer de Reus, el carrer de Ramon Berenguer IV i el carrer de Tarragona, mentre que com a zona taronja quedarien el darrer tram de l’avinguda de la Verge de Montserrat –a tocar del pas a nivell de la via fèrria– i un tram de l’avinguda del Baix Camp.

Comenta aquest article