Societat

Els cambrilencs Ariadna Roca i Miguel Bernús participen al concurs de curtmetratges en anglès English Movie 2

Per Redacció



Imatge corresponent al curtmetratge Teddy Dinosaur, d'Ariadna Roca i Miguel Bernús
Ariadna Roca i Miguel Bernús, alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Cambrils, competeixen a English Movie 2, un concurs de curtmetratges en anglès per alumnes de batxillerat que pretén fomentar la creativitat i la participació en el camp de llengua anglesa, així com la difusió i la promoció de les obres seleccionades. English Movie 2 pretén que els alumnes, de quart d'ESO i batxillerat, expliquin una història sobre la seva generació. Els participants disposen de gran llibertat; no s'exclouen ni gèneres, ni estils, ni la forma com explicar-ho. Els alumnes poden enviar tants vídeos com vulguin i, des de les bases del concurs, s'assegura que es premiarà l'originalitat i la creativitat per sobre de la qualitat de producció i els mitjans utilitzats. L'únic requisit és que el vídeo sigui en anglès i que duri entre 45 segons i 3 minuts.

Crítica al consumisme

Ariadna Roca ja havia enfocat el seu Treball de Recerca a la creació d'un curtmetratge. Al creure que hi tindria possibilitats, els professors de l'Institut Cambrils la van animar a presentar-se al concurs. Roca no ho va dubtar i, juntament amb Bernús va decidir participar-hi."Teddy Dinosaur" és el nom del curt que els alumnes cambrilencs han decidit presentar; un vídeo d'animació en stop-motion que tracta sobre el consumisme, sobretot nadalenc, encarnat per un monstre verd anomenat Teddy Dinosaur. El curtmetratge és una crítica sobre el que la gent pot arribar a deixar passar per un regal. Ariadna Roca se sent optimista i creu que el seu curt té possibilitats de ser un dels guanyadors, ja que, "és un dels més diferents i és l'únic que està fet en animació", ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital.

Tres tipus de premis

El concurs, que es va engegar el passat 10 de desembre, acabarà el pròxim 24 de juny. Els curts seleccionats optaran a tres tipus de premis diferents: el premi del jurat, l'especial del jurat i el del públic. Els guanyadors dels premis de jurat seran escollits per membres de la Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid (ECAM). Els del públic, en canvi, seran escollits a partir del nombre de vots que rebin a través de la web del concurs. El curt d'Ariadna Roca i Miguel Bernús, que en aquests moments disposa de més de 300 vots, opta a endur-se algun dels premis. El premi especial del jurat consisteix en dos cursos de cinema a l'ECAM, els del públic són paquets d'activitats d'aventura i, en els del jurat, hi trobem un viatge a Nova York, un viatge a Londres, càmeres GoPro, bicicletes acrobàtiques i Ipods. D'entre tots els premis, Ariadna Roca en té un de preferit: l'especial del jurat; és a dir, el curs de cinema de l'ECAM. Els resultats del concurs es donaran a conèixer la primera setmana de juliol a través de la web i les xarxes socials oficials. També ho comunicaran, a través de correu electrònic, als afortunats.

Comenta aquest article