Cultura

Els alumnes del taller de pintura de Nuri Mariné presenten les seves creacions artístiques al Marro Cafè

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels alumnes del taller de pintura de Nuri Mariné participants a l'exposició

Els alumnes del taller de pintura de Nuri Mariné van inaugurar, ahir a la tarda al Marro Cafè, una exposició artística amb alguns dels treballs realitzats durant el curs. En total hi participen 26 xiquets i xiquetes d’entre 4 i 12 anys, així com vuit alumnes adults del taller. Tal com va comentar Nuri Mariné a Revista Cambrils Diari Digital, “cada nen presenta un treball que ha fet durant el curs, el qual hem triat democràticament entre tots per a l’exposició. De cada peça, hem fet una crítica artística basant-nos en els colors, en la composició, en la creativitat. Cal destacar que la temàtica de cada dibuix és lliure i per tant, cada nen ha fet el que ha sentit i el que ha volgut fer. Per tant, hi predomina la llibertat creativa”. Quant a la tècnica, els dibuixos estan fets amb pintura acrílica, carbonet, ceres, aquarel·les o llapis.

Els alumnes adults realitzen un mural a través del joc "cadavre exquis"

Per altra banda, els alumnes adults també van crear un mural realitzat a través d’un joc del moviment surrealista anomenat “cadavre exquis” (cadàver exquisit), que consisteix en una creació col·lectiva que es va fent sense que els autors coneguin l’obra de l’autor anterior. En aquest cas, segons va explicar Mariné, una persona dibuixava un fragment de l’obra i deixava una pinzellada visible per tal que el següent autor seguís el dibuix, però sense veure el que ja estava fet. El resultat és una obra que està relacionada a partir de petits lligams.

Activitats de sensibilitat artística

Quant al seu grup d’alumnes més joves, Mariné va explicar que, a banda del treball que fan al taller també organitzen d’altres activitats paral·leles. “Aprenem a tenir sensibilitat artística no només pintant i dibuixant, sinó també visitant les exposicions que s’instal·len al Centre Cultural. Els nens observen els quadres, fan la seva crítica i n’opinen. També preparem manualitats relacionades amb cada època de l’any i, quan arriba el bon temps anem a pintar al carrer. Anem al pati de l’Ermita o al parc del Pinaret i els hi agrada molt. Estic molt contenta perquè tots es porten molt bé i són nens molt responsables”, va afegir Nuri Mariné.

Dibuixos realitzats pels alumnes més joves del taller

Comenta aquest article